donderdag 27 december 2018

Zarzuela binnenkort?

Ik heb het niet over het operagenre, wel over de Catalaanse vissoep.

Vandaag ruimden we, na enkele andere huishoudtaken, eindelijk nog eens het poorthuis op (Roger heeft de neiging dat vol te stouwen: horror vacui?).

Daarna wilden we even wandelen in Borgloon en weer vonden we het koud. Hoewel het niet echt koud was (tot 5°C vandaag) speelde de wind ons parten.
'Zouden we niet in de Aldi gaan wandelen?' stelde Roger voor.😏

Daar herinnerde Roger me eraan dat we nog een restje mosselen van gisteren hadden. Dat gaf me een idee: ik kocht gamba's in die Aldi.

En deze avond bereidde ik als voorgerecht een lichte vissoep met mosselen, gamba's, pladijs die ik nog in de diepvriezer had liggen, tomaten, uien, look, sherry, saffraan en kurkuma.
Het was echt bedoeld als eerste gerecht: daarna had ik immers lamsvlees en spitskool voorzien. Maar... blijkbaar eten we steeds minder: na een paar borden soep hadden we helemaal geen honger meer.
Dus eten we dat lamsvlees morgen.

Terwijl we genoten van mijn geïmproviseerde vissoep besloten we binnenkort nog een zarzuela klaar te maken. Vroeger aten we dat geregeld maar sinds we in Limburg wonen, veel minder vaak. Misschien omdat je hier veel minder gemakkelijk vis vindt dan in Antwerpen?

Toen ik dat recept vroeger (in Antwerpen dus) klaarmaakte, bestond er nog geen internet en zat Roger vlak bij mij met zijn krant of een boek. Nu zit hij praktisch de hele tijd aan zijn pc (wat ik begrijp, want zo krijgt hij meer te lezen dan in boeken of kranten) maar zijn pc (een tablet weigert hij te gebruiken) staat twee kamers ver van onze keuken. Misschien is dat ook een van de redenen waarom ik geen gerechten meer klaarmaak die bijna letterlijk uren werk vragen?

O ja, en tijdens dat schoonmaken van het poorthuis heb ik weer een rib gekneusd. Dat is blijkbaar mijn zwakste plek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten