maandag 11 maart 2019

Huishouden

Roger en ik hebben vandaag samen het poorthuis schoongemaakt. Daar hebben we enkele uren aan besteed (en ondertussen is de wind er opnieuw stof en bladeren aan het in jagen)!

Daarna, terwijl mijn rug een beetje bekwam en nadat ik de wasmachine in gang had gezet, even over en weer gemaild met zus Bie (die vandaag verjaart) - de storm had schade berokkend aan haar dak - en een mail van vriendin Denise - over boeken van Nicci French die ze me aanraadt - beantwoord.

Nadat ik de was had te drogen gehangen, heb ik de keuken onder handen genomen. Dat wil zeggen, snel en vrij oppervlakkig, want mijn rugpijn was nog niet helemaal verdwenen.

Toen was het al bijna tijd om te beginnen koken. Eerst gingen we nog even brood kopen (ik weet het, normaal gezien bakken we ons brood zelf, maar na de rit naar Antwerpen gisteren had Roger daar helemaal geen zin meer in). Het regende weer en er stond opnieuw een felle wind. In de AD-Delhaize kwamen we onze Italiaanse achterbuurvrouw tegen (schoondochter van straatgenoten V. en T.). Zij hebben schade geleden door de storm. Wij bleven gelukkig gespaard!

We aten deze avond, na een rijke groentesoep, spek met gebakken eigen appeltjes. Na daarna nog een uurtje lectuur beantwoordde ik een mail van Bernadette die al wachtte sinds  8 maart en typte ik een paar bladzijden uit mijn vroegere dagboeken over.

Als ik zo mijn dag overloop, heb ik de indruk dat ik die praktisch volledig heb besteed aan het huishouden. Ik weet het, ik heb een beetje gelezen enzovoort maar toch... 😒

Geen opmerkingen:

Een reactie posten