vrijdag 15 maart 2019

Over onder andere broertje en koolhydraten

Nee, ik ga jullie niet weer lastig vallen met verhalen over vertalingen (waar ik toch niets mag over vertellen) of over het huishouden (dat me telkens frustreert: we zijn eindelijk klaar met schoonmaken maar eigenlijk zouden we morgen al moeten herbeginnen).

Ik wil het wel even hebben over koolhydraatarm of -vrij eten.

De laatste dagen mailde ik wat over en weer met mijn broertje (we proberen af te spreken maar dat lijkt maar niet te lukken, zo druk hebben we het allebei) en had hij het onder andere over hun manier van eten.

Blijkt dat hij en schoonzusje ("zusje" want ze scheelt in jaren evenveel met mij als ik met mijn moeder Nany) helemaal geen brood, pasta, aardappelen en suiker meer eten. Roger en ik eten nog wel één aardappeltje en/of een à twee sneetjes brood per dag (wat mezelf betreft is dat vaker "of" en slechts één of geen sneetje brood). Ik eet nog steeds twee koffielepels vruchtenmoes in mijn yoghurt 's ochtends en elke avond geniet ik van een blokje bittere chocola.

Eigenlijk was mijn bedoeling oorspronkelijk, na het lezen van "De Voedselzandloper" van Verburgh, te eten zoals broertje dat doet... maar mijn chocola heb ik nooit willen opgeven, Roger heeft graag zijn "patatjes" (hij klaagt geregeld dat ik er te weinig heb gekookt) én zodra je elders eet, krijg je gegarandeerd suiker, pasta, rijst, brood en/of aardappelen voorgeschoteld.

Broertje is geen brievenschrijver, ik bedoel: zijn mails zijn meestal nogal kort. Hopelijk geraakt hij binnenkort toch eens in Haspengouw zodat ik hem mondeling kan vragen hoe zij dat doen om overal en altijd al die koolhydraten te vermijden!

Deze avond laat nog gezellig samen met Roger gekeken naar een aflevering van Wallander maar ik werd er niet goed van. Het betrof "De Koerier" en ik vond het te gewelddadig.

En ondertussen blijft het hier regenen en waaien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten