zondag 16 februari 2020

Prachtige zondag ondanks "Dennis"

Weer te weinig beweging vandaag en dat is de fout van storm Dennis.
Weliswaar iets minder hevig dan Ciara maar heftig genoeg opdat we ons niet of amper naar buiten durfden te wagen.

De hele dag hoorde ik de wind gieren en golfplaten rammelen. We zijn nog niet gaan kijken of er schade is (want daarbij heeft het ook praktisch de hele dag geregend).
Het werd wel 16°C: jammer dus dat we geen wandeling konden/durfden (te) maken*, want morgen wordt het weer kouder.

Het werd dus een dag vol lectuur. Onder andere dit. Ja, dat is een video, maar, omdat het in het Engels is, stel ik "ondertitels" in, zodat ik vooral kan lezen. Ik begrijp geschreven Engels immers veel beter dan gesproken Engels. En ook dit, maar dat vond ik al veel moeilijker (al las ik ook de ondertitels). Ik ben immers niet wetenschappelijk genoeg geschoold!

Ik las natuurlijk nog andere zaken, vooral in tijdschriften, bekeek enkele vlogs, chatte even met Wiemla (de moeder van Debby, bij wie we binnenkort zijn uitgenodigd, samen met Hendrik en Debby).
Roger en ik praatten een beetje met elkaar over onze lectuur. Ik beantwoordde ook enkele mails (onder andere van zus Bie die vandaag, samen met broertje en schoonzusje, nog wat heeft weggewerkt in Nany's appartement) en deze avond zorgde ik voor het avondmaal.

We hadden bij de laatste boodschappen, in plaats van diepvries soepgroenten, diepvries wokgroenten gekocht. Daar maakte ik een soep van die opvallend lekker was. Daarna aten we bloemkool die ik heel even, in roosjes verdeeld, had laten koken en daarna, samen met gemengd gehakt had laten gratineren (uiteraard nadat ik er geraspte kaas had over gestrooid). Dat gerecht was gewoon heerlijk!

En ik heb nog, samen met Roger een tekst voor de werkgroep WO I-II nagelezen. Een job waar ik echt in opga.
Nee, ik kreeg geen wroeging! Ik zei al enkele keren dat ik op zondag "slaafs werk" vermijd. Een restant van mijn katholieke opvoeding natuurlijk (maar ook een manier om mezelf minstens één vrije dag per week te gunnen)... maar teksten nalezen en redigeren (zeker als ik een zee van tijd heb) en koken vind ik zeker geen slaafs werk.

O ja, deze ochtend kwam de aannemer langs terwijl ik onder de douche stond. Hij zal zorgen dat Rogers houtatelier opnieuw een dak krijgt (tenminste als onze verzekering zijn bestek aanvaardt).

Eigenlijk werd dit, ondanks het gebrek aan beweging, een prachtige zondag!

* Weer een taalvraag. Je zegt "ik kan geen wandeling maken" maar "ik durf geen wandeling te maken". Waarom bij "kan" geen "te" en bij "durf" wel "te"? Wie kan me dat uitleggen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten