vrijdag 13 maart 2020

Over Corona en de overheid

Na enkele huishoudtaken wilde ik vandaag mijn jaarlijkse btw-lijst indienen.
Ik heb daar weer anderhalf uur mee verloren... en het is nog niet in orde! Uiteindelijk had ik gebeld naar de btw-dienst in Brussel en daar kreeg ik, na minuten wachten, iemand aan de lijn die me aanraadde via Internet Explorer te gaan. Dat deed ik dus maar... toen geraakte ik zelfs niet meer op de website van de overheid. Ik gaf het op en zei tegen Roger dat ik volgende week naar de "Financiële dienst" in Sint-Truiden wilde. Ik werd echt te zenuwachtig van dat gedoe!

Daarna reden we naar Sint-Truiden en parkeerden we de auto aan de rand van de stad. We liepen naar de Grote Markt waar ik bij de tabakhandelaar e-liquids zou kopen. Ik dacht immers dat hij vanaf morgen voor drie weken dicht ging. Ik vergiste me: winkels die geen voedingswaren verkopen gaan slechts tijdens het weekend dicht. Des te beter voor mij (en voor jou, Zeger?)... maar de logica van die maatregel ontgaat me echt.

De wandeling naar de tabakswinkel en terug naar de auto deed echt deugd. Er hangt lente in de lucht... en mijn gewrichten bleken na een kwartier "ontroest"!

Onze gewone boodschappen deden we nog niet. Te veel volk in de warenhuizen en daartussen gaan lopen leek me niet zo'n goed idee. We zullen die boodschappen, zoals eerst gepland, in de loop van volgende week doen. In de hoop dat tegen dan de meeste mensen voldoende gehamsterd hebben.

Voor ons avondeten nog even gebeld met Nany die het nu veel minder prettig vindt in dat rusthuis: alle activiteiten zijn afgeschaft.  'Ik lees, ik loop wat rond, ik mag niet buiten, ik krijg geen bezoek, ik eet, ik lees weer en loop weer wat rond en ik heb geen fruit meer,' vertelde ze me. Ze vindt immers dat ze te weinig fruit te eten krijgt (wel zoete pudding of yoghurt na het eten, wat inderdaad veel minder gezond is).
Ze stelde voor dat wij toch even op bezoek zouden gaan bij tante José (en ondertussen die spullen uit haar flat zouden halen) en ik had alle moeite van de wereld om haar duidelijk te maken dat zo'n bezoek geen goed idee was. Ze vond het ook erg dat ze het Paasfeest zou missen. Ik zei haar dat ik nog niet wist of het zou doorgaan... en vroeg me af of ik dat niet beter gewoon uitstel?

Hendrik, die moet blijven werken, mailde hij me, hoewel hij in een school werkt. Maar hij is dan ook geen leerkracht, wel ICT-coördinator.
Ik weet nog niet of dochterlief moet blijven werken (wat voor serieuze problemen zou zorgen vermits ik heb beslist dat we de opgelegde maatregelen volgen en Roger bij de risicogroep hoort).

O ja, de keuken is nog steeds niet serieus onder handen genomen. Na die kleine taken deze ochtend (en daar hoort ook bij het dagelijks vegen van de keuken) had ik weer zo'n felle rugpijn dat ik besloot eerst voor het indienen van die btw-lijst te zorgen!

2 opmerkingen: