zondag 8 maart 2020

Afwezig of telefoon bezet?

Weer praktisch de hele dag regen gehad. Je zou er depressief van worden!
Dan maar veel gelezen, vroegere dagboeken overgetypt en geprobeerd Nany te bereiken (ik dacht: 'als het daar ook zo regent, kan ze niet weg en verveelt ze zich misschien.')

Helaas, weer kon ik haar niet bereiken. Ik bel altijd op de vaste telefoon (mijn mobieltje werkt niet goed hier binnen en met dit weer heb ik geen zin om buiten te gaan telefoneren). Telkens als Nany niet antwoordt, word ik automatisch doorverbonden met de receptie.
Vermits ze vandaag weer niet antwoordde, zat ze niet eenzaam op haar kamer en verveelde ze zich dus niet, redeneerde ik.

Maar zopas herinnerde ik me dat ik haar eergisteren ook pas te pakken kreeg bij de derde poging. Ze vertelde me toen dat ze daarvoor heel lang had zitten bellen met vriendinnen. Kan het zijn dat als zij met iemand anders telefoneert op de vaste lijn, ik geen bezettoon krijg te horen maar ook meteen word doorverbonden met het onthaal van het rusthuis? In dat geval zat mijn moeder misschien toch op haar kamer toen ik vandaag belde?

Maar ach, of ze met anderen aan het telefoneren was of in een van de zithoekjes zat te keuvelen, ze had gezelschap en zal dus wel een gezellige zondag hebben beleefd. Want gezelschap is heel belangrijk voor Nany en ik vermoed dat een van de redenen waarom ze zo graag in dat rusthuis verblijft, is dat ze steeds omringd wordt door mensen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten