woensdag 13 juli 2022

Lod Lavki

We vernamen onlangs dat de collectie boeken van Lod Lavki, die "Heemkunde Groot Heers" bewaarde in zijn lokaal, naar de gemeentelijke bibliotheek is verhuisd (het gebouw in Heks waarin ons vroegere lokaal zich bevond, wordt verkocht en Heemkunde heeft een ander, veel kleiner, lokaal ter beschikking gekregen in Heers zelf). 

Na onze uitgebreide boodschappen vandaag wilde Roger naar de gemeentelijke bibliotheek. Daar vroeg hij of die boekjes uit te lenen waren en ja hoor: een deel ervan was al opnieuw ingebonden, een ander deel nog niet maar we mochten meenemen wat we wilden. We kregen ook een boekje mee over leven en werk van de schrijver, van de hand van Gerard Michiels. Die auteur ken ik helemaal niet maar zijn relaas over Lavki heb ik na ons avondmaal heel graag en met veel interesse gelezen. 

Toen vroeg ik me af of er al een Limburgse monografie was verschenen over Lod Lavki. In het archief van de KVLS (op mijn pc) vond ik dat een zekere Gerard Michiels er een had geschreven in 1991. En in onze eigen collectie "Limburgse monografieën" vond Roger er een exemplaar van. Het is pas toen ik die monografie begon te lezen en nadat ik zoveel gelijkenissen vond met het boekje uit de gemeentelijke bibliotheek dat ik besefte dat ik met dezelfde auteur te maken had! 

Met die Limburgse monografie hebben we dus weer een "schat" meer in huis maar ik zou graag wat meer te weten komen over die voor mij onbekende "Gerard Michiels" die blijkbaar lid is geweest van de KVLS. 

Zus maakt het beter, vertelde broertje me. En Nany keek uit naar weer een optreden van plaatselijke muzikanten en zangers morgen, vertelde ze me aan telefoon. 

O ja, het is weer heel warm, rond de 30°C. Wij hebben er geen last van in ons koele huis (in de bibliotheek was het minder aangenaam deze middag) maar ik vrees weer dat onze kinderen het te warm hebben gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten