vrijdag 22 juli 2022

Naar de kringwinkel en daarna koken

Nadat Roger nog een beetje in de wei had gewerkt en ik in huis na mijn telefoontje met Nany, reden we naar de kringwinkel met al dat afgedankte speelgoed en twee kinderstoelen. Een daarvan (bedoeld om aan een "grote mensen"-stoel te hangen) hadden we gekregen van Boudewijn Knevels en de andere, die je kunt omvormen tot een tafeltje en stoeltje voor kleuters, hadden we destijds in de kringwinkel gevonden. Die stoel en tafel werden nog tot voor kort vaak gebruikt maar nu is zelfs Eva dat meubeltje ontgroeid. Hoewel nog in perfecte staat, werd het geweigerd in de kringwinkel en men geloofde me zelfs niet toen ik zei dat we het daar hadden gekocht. Dan maar naar het containerpark ermee? 😥

Terug thuis was het tijd om te koken. Ik inspireerde me op een recept onlangs gekregen van Nanou dat ik, zoals altijd, een beetje aanpaste aan de ingrediënten die ik in huis had. Het resultaat was echt heel lekker. 

Ik had zoete aardappelen in blokjes gesneden, bestrooid met ras el hanout, flink wat peper, zout en een beetje olijfolie en het geheel in de oven geschoven. Terwijl de aardappelen grilden, hakten we een tiental okkernoten, een paar droge abrikozen, een paar eetlepels krenten en één rauwe ui fijn. Na een halfuur serveerde ik de gegrilde zoete aardappelen gemengd met de tweede bereiding en een saus op basis van olijfolie, koriander, zout, peper en Jerez-azijn, en daarbij merguezworstjes. 

Het is fris deze avond (dat is natuurlijk relatief: ik schat rond de 23°C) en het heeft fel geregend. Persoonlijk vind ik de temperaturen niet zo verschillend van wat ik sinds juni 1960 heb gekend in Vlaanderen - oké, die 40°C van vorige dinsdag waren wel "speciaal" maar het was maar één dag. Ik vind daarentegen de temperatuurschommelingen wel veel meer opvallend dan vroeger. 

P.S. We brachten dat speelgoed niet naar de meeneemwinkel in Heers, wat nochtans mijn eerste bedoeling was, omdat Roger daar minstens vier keer had moeten zeulen met zware zakken speelgoed en meubeltjes naar de eerste verdieping, terwijl je in de kringwinkel tot vlak bij een soort hangar kunt rijden waar je de spullen kunt deponeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten