vrijdag 10 maart 2023

Gezellige koude dag

Vandaag konden we eindelijk nog eens afspreken met schoonzus L. (en kwam er niets tussen) en daarna met Zeger!

Schoonzus maakt het opvallend goed. Samen met haar vriendin, zuster A., die tegelijkertijd met ons was aangekomen, reden we L. naar de cafetaria. We dronken er koffie, thee of wijn, praatten over koetjes en kalfjes, haalden herinneringen op, onder andere aan gelezen boeken (en beloofden zuster A. volgende keer een boek te lenen dat ze graag zou herlezen en dat Roger denkt te hebben). Weer werd het bijna 17 uur voor we het beseften. Zuster A. ging naar haar eigen zus (die in een gesloten afdeling van hetzelfde rusthuis verblijft en die ze moest helpen met eten) en wij brachten L. naar de eetkamer van haar verdieping.

Daarna reden we naar "Mama Wong", waar we met Zeger hadden afgesproken. Helaas, het restaurant bleek gesloten. Kort daarop kwam Zeger er aangelopen en we besloten dan nog maar eens te eten in "Brasserie 500".

Het eten was heel lekker maar weer te copieus voor mij! Terwijl we daar gezellig genoten van ons gerecht, een Orval of een La Chouffe en keuvelden, kwam er een gezelschap jonge dames aan dat vlak achter ons heel luid begon te tateren. Eerlijk gezegd, we dachten toen alle drie hetzelfde als dat waar vriend Karel zo dikwijls over klaagt: het is echt niet prettig, het is zelfs ronduit storend, zo'n gezelschap! 

Heel lang bleven we dus niet meer zitten: Roger en ik brachten Zeger naar zijn studio en reden zelf terug naar Haspengouw.

Ondanks de kou, de regen en de wind werd het een heel gezellige dag. 

P.S. We hebben inderdaad het boek dat zuster A. graag wil lezen, stelden we vast deze avond laat! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten