maandag 27 maart 2023

Leren, spelen en frieten eten

Vandaag gingen we nog eens de kindjes opvangen na school. Zoals gebruikelijk volgden op het vieruurtje de schooltaken. Het viel me weer op hoe snel en gemakkelijk ze die afhandelden: ik vraag me vaak af waar een buitenhuis werkende moeder de tijd vindt om kinderen te helpen die het wat moeilijker hebben. 

Elena was als eerste klaar en ze besloot een kopje thee te maken voor haar en voor mij! Lief hé?

Hoewel we hadden afgesproken dat we daarna een spelletje zouden doen, veranderden de kindjes van gedacht toen buurmeisje Millie langskwam. Ze besloten met blokjes en andere speeltjes een kettingreactie te verwezenlijken. Daarmee waren ze vrij lang bezig en terwijl Roger en ik zaten te lezen, hoorden we constant vreugde- en andere kreten. Na een lange poos mochten Roger en ik komen kijken naar het resultaat (dat bijna geslaagd was).

Vlak daarna kwamen dochterlief en schoonzoon tegelijkertijd thuis en nog een dik halfuur later schoven we aan tafel voor weer een heerlijk avondmaal met onder andere zelfgemaakte frieten. Thuis eten Roger en ik nooit meer frieten, maar af en toe doen we dat wel op restaurant (waar het meestal diepvriesfrieten zijn). Roger en ik vroegen ons deze avond nog af waarom diepvriesfrieten nooit zo lekker zijn als de zelfgemaakte? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten