dinsdag 26 december 2017

Relatief rustige kerstdagen

Op 24 december aten we met ons tienen bij dochter en schoonzoon, deze keer dus zonder broertje, zijn gezin en Nany die ondertussen samen Kerstmis vierden bij broertje (en, hoorde ik 's anderendaags van Nany aan telefoon, weer kerstgeschenken hadden ingevoerd). Bij ons kregen alleen de kleintjes een cadeau.
Het eten was vrij eenvoudig maar heel lekker: na enkele hapjes en een broccolisoep hadden dochter en schoonzoon gezorgd voor drie soorten lasagne: zonder vlees, zonder kaas en met vlees en kaas; en daarna voor chocomousse.
Ik voelde me wel een beetje schuldig dat ik die "kinderen" met al dat werk opzadelde maar ze hadden zelf aangedrongen...
Zeger stelde vast dat ik toch niet zo modern ben: waarom had ik anders niet gedacht aan het zoeken naar Patchouli online? Groot gelijk had hij en gisteren heb ik dat dan ook maar gedaan, met resultaat!

Rond middernacht reed Zeger terug naar huis op zijn fiets en wij terug naar Limburg samen met Hendrik en Debby. Uiteraard gingen we niet meteen slapen.

Gisteren brachten we Debby en Hendrik naar het station in Sint-Truiden: ze namen er  de trein naar  alweer een ander feest.
Wij kwamen terug naar huis, ik belde een hele tijd met Nany die heel veel te vertellen had, Roger en ik rustten wat op de sofa en vielen zelfs in slaap.

Vandaag reden we kort na de middag naar Nany. Daar wachtten op ons Elena, Matthias en Eva met hun ouders én mijn zus Bie. Er werd bijgepraat, we dronken koffie en daarna een glas wijn, we deden spelletjes met de kleintjes. Nadat zus, dochter, schoonzoon en kleinkinderen waren vertrokken, dekte Nany de tafel voor een broodmaaltijd. En weer begon ze aan één stuk door te vertellen (onder andere over vroeger, over haar druk leven en haar plannen voor Nieuwjaar).

Rond 20 uur zijn we vertrokken (hoewel Nany dat weer "heel vroeg" vond) om op anderhalf uur tijd terug naar huis te rijden.

Ik mag dus niet klagen over te drukke dagen maar toch ben ik blij dat er nog een stuk heel rustige avond op me wacht! Ik hou blijkbaar steeds minder van drukte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten