zaterdag 30 december 2017

Sint-Truiden en mijn dagboek

Oké, het zijn zalige dagen maar ik kon toch niet zonder af en toe op te merken dat we veel te weinig bewegen, vooral voor Rogers gezondheid.
Omdat het vandaag eindelijk iets minder koud was en het na mijn telefoontje met Nany ophield te miezeren, besloten we nog eens rond te lopen in Sint-Truiden.

Eerst een klein uur in de stad zelf waar ik het vandaag (al dat gedoe rond die eindejaarsfeesten hé!)  eigenlijk te druk vond (en Roger heeft een paar sigaren gekocht die mijn moeder Nany hem offreert), daarna (en dat had ik verwacht) stelde Roger voor nog langs de Kringwinkel te gaan.

Weer is het me opgevallen, die vrouwelijke kant van Roger. Hij kijkt graag naar klerenwinkels - of naar de mannenklerenafdeling in de Kringwinkel. Terwijl ik op dat gebied eerder mannelijk ben: dat soort shoppen verveelt me.
Maar kom, Roger heeft voldoende beweging gekregen.

Deze avond, na het avondmaal (een lekker in elkaar geflanst gerecht met restjes groenten en cheddarkaas na een soep die ik ook met restjes - van onder andere rucola - in elkaar had geflanst) en na het snel beantwoorden van enkele mails (onder andere een bericht van een vroegere en uit het oog verloren cursist) heb ik nog een hele tijd mijn vroegere dagboeken overgetypt. Wat is daar nog veel werk aan! Maar ja, na een paar dagen daaraan werken, moet ik telkens weer een hele poos ophouden of ik word verteerd door nostalgie!

Deze avond keken we samen nog naar een vroegere aflevering van "In de Gloria" (voorbeeldje hier). Eigenlijk wel meestal triestige humor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten