woensdag 27 december 2017

Rekeningen beheren

De enige beweging die we vandaag kregen kwam van het huishouden en onze boodschappen. Ik weet niet of dat voldoende is voor Roger maar het is alleszins beter dan niets.

Voor de rest is Roger heel lang bezig geweest met de boekhouding van Heemkunde Groot Heers. Hij doet dat op een heel andere manier dan ik het destijds deed voor de KVLS.

Ik besteedde toen elke week een paar minuten aan mijn geautomatiseerde boekhouding (ik word zo zenuwachtig van die geldzaken dat ik opteerde voor elke week een korte zenuwachtigheid in plaats van aan het einde van het jaar uren hartkloppingen).

Roger gebruikt een programma gekopieerd op dat vroegere van mij maar verkiest telkens aan het einde van het jaar zijn gegevens daar in te brengen. Hijzelf blijft daar uiterlijk heel rustig bij maar ikzelf voel toch een zekere niet geuite stress bij hem... die mezelf dan weer zenuwachtig maakt.

Deze avond was het weer van dat. Uren is Roger al met die boekhouding bezig (en hij is - uiteraard - nog niet klaar). Zelf heb ik op de duur een koptelefoon opgezet, gekeken naar en genoten van een oude aflevering van "De kampioenen" en (onder andere) mails beantwoord.

Ik vraag me af hoe die zaken nu worden afgehandeld bij de KVLS.

Uit verschillende berichten kreeg ik de indruk dat ze niet meer werken met het programma (ik weet het, duur woord, ik bedoel eigenlijk gewoon een rekenblad) dat ik had gemaakt maar dat ze weer werken met pen, rekenmachine en papier. En dat ze niemand hebben voor de boekhouding van de Limburgse Monografieën - Luis weigerde immers daarvoor te zorgen als penningmeester.

Ik weet dat onze voorzitster Edith die boekhouding een beetje bijhoudt, maar naar wat ik doorgestuurd krijg van Jan Gerits, denk ik dat het betekent alleen de rekeninguittreksels bijhouden. Wat Roger dus ook doet om ze tegen het einde van het jaar te verwerken in dat rekenblad. Als ik de doorgestuurde mails van Jan mag geloven, worden die rekeninguittreksels voor de Monografieën zelfs niet verwerkt in een kasboek tegenwoordig.

Niet mijn manier van doen dus en nee, mensen dan de KVLS, vraag me nooit meer om de boekhouding over te nemen! Ik heb er destijds te veel tijd in gestoken (onder andere om het voor iedereen gemakkelijker te maken om die boekhouding bij te houden, maar als ik van vooraf aan moet herbeginnen, nee!)

Roger zal ik desnoods wel helpen, maar pas nadat ik een "valeriaantje" heb geslikt tegen de zenuwen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten