vrijdag 27 augustus 2010

Gent: foto’s

Nee, wij zijn niet naar Gent geweest. Om de een of andere reden vind ik steden nu te druk! Zelfs als we (en dat is nu al lang geleden) in Antwerpen rondlopen, de stad waar ik alles bij elkaar (en dus in verschillende keren) toch ongeveer 30 jaar heb gewoond, voel ik mijn zenuwen razen van de drukte.

Maar twee van mijn beste vriendinnen maakten onlangs een uitstap naar Gent.

Daar geraken Roger en ik blijkbaar niet meer. Is dat, onbewust, omdat ik weer bang ben van een zekere drukte?

De foto’s van Gent die een van mijn vriendinnen mij doorstuurt gaven me de indruk dat Gent, hoewel nog steeds een prachtige stad, nog niet te druk is geworden. Maar klopt dat?

Uiteraard ben ik vroeger vaak in Gent geweest. Ik heb er zelfs de eerste ‘Gentse Feesten’ meegemaakt (met toen onder andere Walter De Buck, Koen De Cauter enzovoort, allemaal in het zog van  Dirk Lambrechts die voor velen van ons een locomotief was).

Als  Gent inderdaad nog steeds niet is overspoeld door toeristen, zouden we daar nog eens moeten naartoe gaan: daar woont een vriendin die heel veel voor mij heeft gedaan destijds in Leuven, nog voor ik mijn studies hervatte. Ze is enkele jaren geleden verhuisd naar Gent, is ondertussen serieus ziek geworden, en echt, ik zou voor haar mijn ‘angst’ voor steden echt moeten overwinnen!

Hieronder enkele mooie foto’s mij opgestuurd door een van mijn twee vriendinnen:

BILD0001

BILD0027

BILD0042

BILD0085

BILD0092

BILD0101

BILD0103

(Foto’s ML De Raeymaecker)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten