maandag 25 april 2011

Zomers Paasweekend

Vorige zaterdag vond de bloesemwandeling van de KVLS plaats. Ik denk dat ik het hele evenement niet beter kan samenvatten dan deze deelnemer op zijn blog. Wat hij niet schrijft (omdat hij het niet weet waarschijnlijk), is dat het initiatief van mij kwam destijds en dat Roger en ik Boudewijn elk jaar helpen de wandeling voor te bereiden. Merk ook zijn prachtige foto’s op!

In tegenstelling tot vorig jaar waren we maar met 24, maar dat maakte het eigenlijk veel gezelliger. Maar helaas, de meeste fruitbomen, zelfs degene die vorige vrijdag nog bloeiden, waren zo goed als uitgebloeid.

P4237284 Onze voorzitster Edith Oeyen (foto Roger)

P4237290 (Foto Roger)

IMG_1115(Eigen foto)

P4237300

P4237311 Micheline Cuypers (foto’s Roger)

P4237327

P4237331

P4237333 (Foto’s Roger)

De fruitbomen waren nu wel uitgebloeid, maar de meidoornstruiken stonden bijna overal in bloei. Je rook hun parfum al van op grote afstand.

Na iets meer dan anderhalf uur kwamen we terug in Mettekoven aan, waar we met z’n allen nog onze dorst lesten met een biertje op het enige caféterras.

IMG_1116Roger en Jules Geraerts (eigen foto)

P4237341 Edith Oeyen, Erika en Luis Ruiz (foto Roger)

Daarna ging Roger Hendrik en Anneke afhalen aan het station van Tongeren terwijl ik voor ons feestmaal zorgde. Rond 19:45 uur kwamen ook Zeger, Geert, Elvira en Elena bij ons aan.
Het weer was zo zomers dat we op ons terras konden aperitieven, maar voor de eigenlijke maaltijd verhuisden we toch maar naar de eetkeuken. Onze terrastafel is immers niet zo ruim.

Dit is de eerste keer dat Elena hier is, en je zag ze verwonderd rondkijken. Ze liet zich anders niet intimideren en iedereen mocht haar oppakken. Ze heeft ontdekt dat ze een ‘stem’ heeft en krijst nu soms heel hard, gewoon voor het plezier van haar eigen geproduceerd geluid te horen.

P4247355Elena en Anneke (foto Roger)

Het viel me ook op hoe goed ze deze keer haar flesjes leegdronk en hoe lang ze wel dutte zondag.

Uiteraard zijn we allemaal, behalve Elvira en Geert, weer veel te laat gaan slapen.

Tegen dat we zondag opstonden, waren zij al in de buurt aan het wandelen met hun dochtertje. Toen ze weer thuiskwamen, hebben we uitgebreid  gebruncht.

Eerst was ik van plan een wandeling voor te stellen, maar mijn voet deed een beetje pijn van de bloesemwandeling. Nu is het wel de andere voet dan vorig jaar: waarschijnlijk heb ik die te veel belast omdat ik de eerste (die ik al een poosje voel pijn doen) wilde ontzien. Omdat ik liever niet weer met een gezwollen voet zit op het doopsel van Elena stelde ik dus maar geen wandeling voor. Zeger liet goed blijken dat hij dat pas een uitstekend idee vond! Glimlach

Zondag avond, na nog een gezamenlijk etentje, zijn Zeger, Elvira, Geert en Elena weer naar Leuven vertrokken. Hendrik en Anneke zijn gebleven tot deze avond. Weer hebben we de dag buiten doorgebracht. Hendrik en Anneke zijn wel drie kwartiertjes gaan wandelen. 

Zaterdag, gisteren en vandaag heb ik telkens even gebeld naar Nany. Zij leek het niet erg te vinden dat ze er niet bij was, en ik bedacht dat het misschien allemaal te druk wordt voor haar (tja, het kan er druk aan toe gaan als ons vroeger gezinnetje plus ‘aanhangsels’ samen is!).

Al ben ik deze avond behoorlijk moe (je moet als mama zoveel aandacht besteden aan al dat volkje - en liefst evenveel aan iedereen –, koken, opruimen, en ook al krijg je hulp, jij moet aan alles denken), was ik heel blij dat we weer eens samen waren. En dat Anneke er weer bij was!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten