dinsdag 19 april 2011

Ordingen en Ulbeek

Wat een prachtige lentedag vandaag! En jammer dat ik niet zo heel veel tijd had om te wandelen.

Toch reden we even naar Ordingen. Roger vertelde me dat we daar al waren geweest, ik herinnerde het mij niet… Tot ik de kerk zag. Toen kwamen alle herinneringen terug. De site van de kerk vond en vind ik wel mooi, de rest van het dorp inspireert me weinig. Maar tijdens een korte wandeling naar de velden toe ontmoetten we wel deze mooie kapel…

Ordingen: barokkapel van het Heilig Kruis (1625-1640), gerestaureed 1772-1776, voormalig bezit van de Duitse Orde (Foto Roger)

en aangezien het nog steeds Paasvakantie is, enkele fietsers.

De kerselaars zijn bijna uitgebloeid, toch vond ik hun aanblik, en zeker dat van de paardenbloemen die weelderig bloeien aan hun voet, nog prachtig.

IMG_1114(Foto Roger)

Van Ordingen reden we nog naar Ulbeek, waar in 1998 Elvira en haar vriendin Ine opgravingen deden in de kerk. Kerk die nu in de steigers staat.

P4197271 (Foto Roger)

Op dat kerkhof liggen een oom, een tante en  een ‘kozijn’ van mijn vader begraven. Zijn nichten – de zussen van die neef – wonen nog steeds in Ulbeek, maar voor een bezoekje aan hen hadden we geen tijd.

Gebouwen  van de voormalige brouwerij Ulbeek (Foto Roger)

Omdat ik vandaag in mijn ‘vrije tijd’ moest kiezen tussen wandelen en koken, aten we deze avond heel eenvoudig: eieren en tomaten. Maar eigenlijk is dat een van mijn favoriete recepten! Glimlach

P4197272 (Foto Roger)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten