woensdag 26 oktober 2011

Broccoli, glucoraphalin en Elena

Roger en ik eten heel graag broccoli, het liefst met zalm. Gisteren had ik broccolisoep gemaakt; vandaag, bij Elvira, aten we broccoli met zalmforel: heerlijk! Elena krijgt geregeld broccoli bij haar onthaalmoeder Lutti, zie ik in haar over-en-weer schriftje, en die groente lijkt  ook zij te lusten! Goed zo, want ik heb ooit gelezen dat broccoli ontzettend gezond is, vooral voor het voorkomen van  hartziekten en kanker. Toen we deze avond weer thuis waren, surfte Roger zoals gewoonlijk wat rond op het Internet. En ineens zegt hij mij: ‘Ik lees hier dat er in Engeland een superbroccoli wordt geteeld, en zelfs al verkocht, met een nog hoger gehalte aan glucoraphalin dan in gewone broccoli’. Ik googelde op mijn beurt naar “glucoraphalin”, waar ik nog nooit had van gehoord, en inderdaad, dat blijkt de heilzame stof in broccoli te zijn. Hier onder andere vond ik er heel veel uitleg over. Ik ga dus zeker verder bijna elke week broccoli op het menu zetten! En vermits Elena die groente ook lijkt te lusten, zal ik Elvira (en tegelijk ook jullie, Hendrik en Zeger) hetzelfde aanraden: eenvoudig klaar te maken, en… vroeg begonnen is meestal beter!

Elena was weer heel goedlachs en super vriendelijk vandaag. Ze heeft ontdekt dat ze met haar tong kan klikken, en dat vond ze zo leuk! Alleen vergat de kleine eetster die ze is daardoor geregeld een hapje te nemen: tongklikken vond ze plezanter! Glimlach

Dat betekent dat ze weer eens aan haar dagelijkse portie is geraakt met heel veel kleine maaltijden. Maar nogmaals, daarin lijkt ze op mij!

Weer is het me opgevallen dat ze niet zozeer haar speelgoed het interessants vindt: vandaag heeft ze weer vooral plezier beleefd aan het verfrommelen van een reclameblad (en deze keer was het niet dankzij Zeger , die andere afspraken had), en aan het kruipen achter en vastgrijpen van een ballon die Elvira en Geert voor dat doel (denk ik toch) in de salon hadden laten rondslingeren. En natuurlijk aan zich overal aan rechttrekken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten