zaterdag 18 augustus 2018

Een vergissing en een verrassing

Begin deze maand kreeg ik van Frans Depeuter een uitnodiging voor de volgende Nestor-uitreiking in Herentals. Ik schreef het in onze agenda en antwoordde dat we zouden komen. Later kreeg ik nog twee keer een uitnodiging (van Frans en van de voorzitter) maar eigenlijk bekeek ik die nog amper.

Deze middag reden we dus naar Herentals. We kwamen goed op tijd aan, vonden gemakkelijk een parkeerplaats, en liepen naar het cultureel centrum. Er was nog niemand. We wachten een half uur. Er komt niemand anders aan, en dat vinden we eigenaardig. Ik bekijk de laatste uitnodiging die ik had gekregen en stel vast dat ik me van datum heb vergist !

Roger en ik beslissen dan wat rond te lopen in Herentals en iets te drinken op een terras. Terwijl we zoeken naar een plekje op de goed volle terrassen, roept een vrouw Roger bij zijn naam. Zij en haar echtgenoot blijken vroegere collega's te zijn van Roger. We gingen aan hun tafel zitten en, bij een biertje voor Roger en een thee voor mij, hebben ze herinneringen en nieuwtjes uitgewisseld. Ik hoorde wel dat de echtgenote van een andere collega van Roger, een vrouw met wie ik vroeger heel goed overeenkwam, een jaar geleden is overleden en daar was ik even niet goed van.

Na toch nog een gezellige middag reden de vroegere collega's terug naar het Antwerpse en wij naar Haspengouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten