zaterdag 4 augustus 2018

Veel te warm!

De kindjes werden al om 7:30 uur wakker, ondanks hun laat gaan slapen gisteren. Ik vermoed dat de hitte de oorzaak is. Het koelt niet echt af tijdens de nacht en al heel vroeg haalden we in huis weer de 30°C (31°C in de keuken terwijl ik voor het avondeten zorgde) om uiteindelijk te klimmen tot 34°C buiten in de schaduw.
Ik had geen zin om te koken trouwens maar ja, ik had wortelpuree en worst beloofd. Als dessert hadden Elena en ik gezorgd voor een bereiding op basis van platte kaas en fruit maar alleen zij en ik hebben ervan gegeten.

Ondanks de hitte hebben de kindjes over het algemeen goed gegeten en veel gespeeld. Eva deed even een dutje na het middagmaal (in feite was ze samen met Matthias naar een filmpje aan het kijken en op het moment dat ik ze wil verwittigen dat we de beloofde uitstap naar de Kringwinkel zullen maken, merk ik dat ze zit te slapen op haar stoel. Roger bracht haar naar bed en we stelden ons uitstapje een uurtje uit).

In die kringwinkel was het nog warmer dan hier! De kindjes mochten een speeltje kiezen en zodra ik de indruk had dat ze hun keuze hadden gemaakt, liepen we terug naar de kassa. Veel te warm daarbinnen!

Deze avond, na de maaltijd (ze aten alle drie heel goed, Eva liet zich zelfs een tweede keer bedienen, maar Elena vond mijn wortelpuree "anders" dan die van haar mama) keken ze nog naar een paar filmpjes en op een zeker moment naar iets dat ik toch zo oppervlakkig vond! Ik ben de naam vergeten en vind het dus niet terug (ze zaten voor de pc van Roger). Ha, ik heb Roger gevraagd even de geschiedenis van zijn pc na te gaan en we hebben het gevonden: De gekste spulletjes uitproberen. Lijkt leuk op het eerste gezicht maar echt, ik werd bijna gek van het geroep, het geveinsde enthousiasme en...  de oppervlakkigheid de enkele keren dat ik even meekeek. De kindjes lijken het goed te kennen, want Elena ging daar zonder aarzelen naartoe.

Vandaag gingen de kindjes vroeger naar bed. Ik moest niet voorlezen na het badkamerritueel: dat deed Elena uit een "Jommeke".  Daarna vroegen ze nog een beker water (Eva eiste appelsap). Ik beloofde ze alle drie een beker water (die Roger hen bracht) maar daar was Eva niet tevreden mee. Ze moest appelsap hebben. Omdat we niet toegaven ('als jullie water morsen op de kamer is het niet zo erg, appelsap integendeel...', had ik uitgelegd) bleef Eva een hele poos heel luid wenen en roepen 'Ik wil appelsap'. Ze is een lieve en goedlachse meid maar o wee als ze haar zinnen op iets heeft gezet dat ze niet krijgt!

Weer hebben ze bijna een uur liggen babbelen en lachen (nadat Eva het uiteindelijk opgaf appelsap te eisen). Hopelijk slapen ze iets langer morgen... maar ik vrees van niet!




Eigen foto's
O ja, nog een grappige anekdote: vlak voor het slapengaan zouden we het speelgoed opruimen. 'Ik ga dat niet doen,' zei Eva op ernstige toon, 'ik ga slapen.'
'A ja?', antwoordde ik, 'dan zul je dat toch alleen moeten doen, want wij gaan eerst opruimen'.
'Oké!', zei ze en weg was ze, naar de badkamer op de verdieping!
Roger heeft haar dan maar geholpen bij haar avondtoilet zodat zij al klaar was toen haar broer en zus boven aankwamen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten