zaterdag 22 september 2018

Nog enkele beschouwingen, onder andere over Spanje

We zijn dus terug in Frankrijk en ik wil nog enkele indrukken over Spanje kwijt.
Zoals elk jaar sinds enkele jaren vraag ik me immers af of we er nog ooit zullen komen.

Hoewel... onze leeftent is echt versleten en we spreken nu al over welke we tegen volgend jaar kunnen kopen. En als wij op reis gaan, is ons doel bijna gegarandeerd Frankrijk en Spanje (ik heb het al gezegd: ik hoef niet de hele wereld te hebben gezien).

Maar over mijn impressies dus.

Om te beginnen leek het mij of de meeste plekken veel toeristischer waren geworden.

Ten tweede : ik heb de indruk dat ze daar veel ongezonder eten dan vroeger. Veel meer brood, zoetigheden, frieten, rijst, pasta etc. en veel minder groenten. Ze zijn dan ook duidelijk aan het verdikken.

En het meest interessante (vooral voor mannen): jonge meisjes kleden zich heel uitdagend. Shorts die de beginronding van de billen bloot laten, leggings of broeken die elke lichamelijke ronding accentueren, diepe decolletés, enzovoort.
Wel jammer dat meesrtal de minst mooiste meisjes zich zo uitdagend kleden.
En het eigenaardige is dat precies in dat land waar je ook heel veel moslims ziet (en dus ook veel gesluierde vrouwen) je zoveel bijna naakte autochtone meisjes ziet rondlopen.

Over de islam gesproken. Ik bleek op mijn gsm een Nederlandse vertaling van de koran te hebben staan, met de verzen in chronologische volgorde, en als ik niet veel meer schrijf over mijn lectuur komt dat omdat ik dat druk aan het lezen ben (later dus misschien meer daarover).

Ik heb wel een paar dagen geleden "Onderhuids" van Nicci French uitgelezen. Heel spannend, heel boeiend, heel akelig en zoals meestal heel goed geschreven, maar deze keer hinderde me iets heel fel. Twee vrouwen die worden vermoord houden een soort dagboek bij... tot tijdens hun wurging.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten