woensdag 5 september 2018

Eymet, Issigeac en Bergerac

Er zat een mug in de tent deze nacht. Ik heb ze gevoeld en gezien maar wilde Roger niet wakker maken. Resultaat: ik heb een dertigtal muggenbeten. Gelukkig heb ik deze keer Aloë Vera bij.

Terwijl we gisterennacht een wijntje dronken en luisterden naar "converserende" katten die me onze kater Spinner herinnerden, besloten we vandaag te gaan kijken naar de schilderijententoonstelling in het kasteel.
Dat kasteel van de 13de eeuw stond er voor de bastide en werd dus geïntegreerd in de stad.

Na ons ontbijt liepen we vandaag dus nog eens naar de bastide. Mooie schilderijen waren er te bewonderen. Het was toen 20°C en bewolkt.

Daarna deden we onze boodschappen en kwamen we iets eten op de camping.

Rond 13:30 uur reden we naar het middeleeuws dorpje Issigeac. Een heel mooi dorpje.Weinig toeristen, en vooral weer Engelsen.
Nadat we daar een dik uur hadden rondgelopen (het dorpje is heel klein) reden we nog eens naar Bergerac.Weer een uurtje rondwandelen en toen begon het lichtjes te regenen.

We kwamen terug naar de camping, lieten de auto achter (hier regende het niet en het was 24°C) en liepen naar het centrum van Eymet. We wilden er een biertje drinken maar praktisch elk café was gesloten. Dan maar terug naar de camping, een biertje gedronken bij de tent, er fruit en nootjes bij gegeten...en we hadden geen honger meer.

Rond 19 uur trokken we terug naar het centrum, wandelden een dik uur in de kleine straatjes van Eymet en kwamen uiteindelijk terug naar de tent... waar het lichtjes begon te regenen.

Eigen foto
Dus zitten we weer in onze  leeftent.

Eigen foto
Daarstraks gingen we ons verblijf van 2 nachten betalen aan Philippe.Bovenop de 4 euro korting die hij ons per nacht gaf, kregen we nog 1 euro korting. Ik geloof dat we nooit zo goedkoop gelogeerd hebben... op een heel aangename camping!

Foto's van Roger:




Issigeac


Eymet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten