woensdag 12 december 2018

Winterse dag

Het was koud vandaag! 4°C maximum maar het voelde kouder aan. Dat gaf me hetzelfde onaangename gevoel als tijdens mijn eerste winter hier na ons zesjarig verblijf in Matadi. Het temperatuurverschil met de voorbije zomer is dan ook vergelijkbaar.

Daarom vond ik onze wekelijkse uitgebreide boodschappen (die telkens toch een paar uur duren) vandaag voldoende beweging voor Roger.

Ikzelf had daarna eigenlijk de salon moeten schoonmaken (na Rogers werk van gisteren) maar... omdat ik uiteindelijk toch heb beslist Roger te vragen het tweede zwarte rolgordijn op te hangen, had nu schoonmaken geen zin (ik moet immers morgen of overmorgen, nadat dat tweede gordijn er hangt, toch herbeginnen).

Terwijl Roger de kranten online doornam, luisterde ik (onder andere) naar de jongste toespraak van Macron. Ik kreeg er een onaangenaam gevoel bij en vermoedde dat het lag aan zijn lichaamstaal. Daarom zocht ik na het avondmaal online naar "iets" dat mijn gevoel zou verklaren en... ik viel op dit.  Ik ben beginnen kijken, vind het boeiend en ga nu dus voort kijken! O, sorry, mensen, het is weer in het Frans!

O ja, nog even dit. Ik maakte deze avond een gehaktbroodje klaar. Toen ik de ingrediënten bestudeerde, stelde ik vast dat er dextrose in het gemengd gehakt zat! Weer suiker dus! Een mens zou dus al zijn eigen vleesmolen moeten hebben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten