vrijdag 8 februari 2019

Storm op komst?

Deze middag bezochten we eindelijk onze straatgenoten V. en T. Uiteraard liepen we er te voet naar toe en, hoewel het op zich niet echt koud meer is, had ik wel dat gevoel... door de felle wind.

We bleven vrij lang bij onze buren en bij een kopje koffie en weer wafels praatten we bij. Interessante conversaties... vooral over de stijgende levensduurte en politiek en ik kan je verzekeren dat we kritisch waren!

Daarna deden we onze uitgebreide boodschappen. Dat zou onze enige wandeling worden... want ik werd twee keer bijna omvergeblazen door de wind terwijl ik ons winkelkarretje van de auto terug naar de winkel bracht... en, nadat we thuis onze boodschappen hadden opgeborgen, was het voor mij hoog tijd om te beginnen koken.

Na het avondeten samen met Roger gekeken naar een aflevering van Wallander. Buiten hoorden we de wind gieren. Daarna nog wat over en weer gemaild met Matadi-vriend Lieven over eventueel opnieuw een Matadi-reünie in Vechmaal.

En dan ging ik een Trappist halen in het poorthuis en... merkte ik dat het nog heviger waaide! Er werd storm voorspeld en ik vrees dat die voorspelling zal uitkomen!

Op dit moment is Roger met Hendrik aan het telefoneren (om eventueel nog eens af te spreken, en af en toe kom ik er uiteraard tussen: gevaarlijk is dat gratis telefoneren!).

Weer geen lectuur dus vandaag! Ik had me eerlijk gezegd mijn pensioenleeftijd minder druk voorgesteld! Maar misschien is het goed zo?

Terwijl ik dit schrijf, voel ik de wind zelfs door de kieren in de raamkozijnen achter mijn rug: als het morgen echt stormt en er waait geen boom omver in onze wei zal ik waarschijnlijk heel veel tijd krijgen om te lezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten