zaterdag 2 februari 2019

Weer sneeuw

Weer heeft het praktisch de hele dag gesneeuwd en weer maakten we geen wandeling!

Roger belde uiteindelijk toch naar T. en V. Er is niets aan de hand. V. zou tegen Roger gezegd hebben (in dat laatste telefoontje) dat ze woensdag zou bellen "als het haar past". En het paste blijkbaar niet woensdag. Je moet blijkbaar beter luisteren, liefje! 😊

Roger gaf V. aan mij door en we keuvelden. Hoewel, V. is een heel interessante vrouw en het ging niet zomaar over koetjes en kalfjes. Ze sprak ook over de "voor het klimaat spijbelende" kinderen. Zijzelf zou - als ze in het onderwijs stond - al die kinderen laten buizen ("zakken", denk ik, is het goede woord in Nederlands, hoewel... "buizen" klinkt toch zoveel mooier, niet?) en - als ze daar iets over te zeggen had - hun ouders het kindergeld afnemen. Nogal drastisch maar ik begrijp haar reactie.

Gisteren aan telefoon vroeg mijn moeder Nany me ook wat ik vond van die acties. Ik heb haar eerlijk geantwoord dat ik denk dat die kinderen op hun leeftijd niet echt weten waarover het allemaal gaat, tenzij dan wat ze lezen in de pers, dat ik het gevoel had dat ze geïndoctrineerd zijn, waarop Nany antwoordde: 'Tja, maar misschien zijn onze politici nu wakker geworden en gaan ze er iets aan doen?'.
'Wat gaan ze dan doen en aan wat?', vroeg ik maar dat wist Nany ook niet precies.

Dat is het net, wij, gewone mensen, kennen de details niet. Het zou een hele studie vergen om te weten waarover het precies allemaal gaat (behalve, zoals ik denk, over het recupereren van acties van geïndoctrineerde en graag spijbelende pubers - en ik kan me echt inbeelden dat ze zulke middagen heel prettig vinden - door bepaalde partijen, met het oog op de verkiezingen in mei?).

Het toeval (?)  wil dat ik, na dat "keuvelen" met V., op dit viel. In feite een antwoord op Nany en een argument bij voor V. Als je de link volgt, ga ook naar de reacties, die zijn zeker even interessant!

Na het avondeten (weer kliekjes: het lijkt wel of we steeds minder eten) heb ik, zoals ik mezelf beloofde, nog een uurtje gelezen maar daarna heb ik dat boek opzij gelegd. Je kunt geen 10 bladzijden lezen zonder een serieuze fout tegen te komen! Soms heb ik heel veel zin om die uitgever te schrijven. Dat gaat toch niet op? Hij vertelt zelf dat hij beginnende auteurs, die geweigerd worden door grote uitgeverijen, zelf een kans wil geven, gaat prat over het feit dat hij hun boeken laat redigeren (in feite doet hij dat zelf, heb ik ontdekt) en dan laat hij zoveel fouten staan!
Wat ik ook niet begrijp: Boudewijn zou het typoscript hebben nagelezen en normaal gezien merkt die elke fout (of toch zo goed als) op. Wat is er gebeurd? Was Boudewijn er niet echt bij met zijn hoofd toen hij die tekst nalas?

Deze avond nog samen met Roger gekeken naar een aflevering van Wallander. Deze keer volledig uitgekeken (dus toch maar anderhalf uur voor het televisietoestel gezeten). Echt heel goed!

Zopas een mail van zus Bie beantwoord. Ze heeft het over buurvrouwen voor wie ze heel veel bewondering heeft, en met reden als ik haar mail lees. Maar wat bewonder ik mijn zusje ook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten