zaterdag 9 februari 2019

Tijd om te lezen?

Na enkele kleine huishoudtaken besloot ik deze middag: 'en nu ga ik lezen... tot wanneer ik moet zorgen voor het avondeten'.
Maar... ik kreeg weer een telefoontje van Jan Gerits. Of ik nog een paar zaken wilde wijzigen aan de Limburgse monografie. Na een gesprek van iets meer dan een halfuur heb ik daar een klein uur aan gewerkt.

Voor ik me daarna installeerde in de relax met een boek van Aspe, nog heel even een paar mails beantwoord in verband met onze eventuele Matadi-reünie. Wat hebben we het toch allemaal druk, zeg: het zal niet mogelijk zijn voor oktober!

Rond 14:30 uur - ik had net mijn boek geopend - wilde Roger nog een paar zaken kopen in de "Action" en in de plaatselijke AD-Delhaize. Dat vond ik goed: zo zou hij nog wat bewegen (het waaide heel fel de hele dag. Ik denk niet dat je al van een echte storm kunt spreken maar wandelen was toch niet aangewezen). Daarna stelde hij voor naar de Kringwinkel te rijden. Daar liepen we nog een klein uur rond... en ik vond er een interessant boek dat ik onderweg naar huis al begon te lezen: "Introduction à l'analyse du roman" van Yves Reuter.



Thuis was het hoog tijd om te beginnen koken. Na het avondmaal, terwijl Roger de tafel afruimde, kon ik eindelijk een uurtje lezen. Alleen... was de keuze nu heel moeilijk, dus werd het afwisselend dat boek van Aspe en het nieuwe boek.

Toen besloten we nog samen te kijken naar de helft van een (boeiende) aflevering van Wallander en daarna moest ik dringend een paar mails beantwoorden. Nog enkele bladzijden uit mijn vroegere dagboeken overgetypt en ineens was het 0:20 uur, dus eigenlijk 10 februari.

Ik heb op deze "vrije" dag dus iets meer dan een uurtje kunnen lezen en zelfs geen tijd gevonden om naar Nany te bellen zoals ik eerst van plan was!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten