maandag 22 april 2019

George Steiner

Lang geleden, nog in Antwerpen, keken we geregeld naar programma's waarin deze opmerkelijke meertalige joodse filosoof optrad (die morgen blijkbaar 90 jaar wordt).

Zopas (we zijn duidelijk weer op ons eigen ritme aan het leven, Roger en ik) stuurde Roger me een interview met hem door, gevonden op het internet.

Weer heel interessant (over het verlangen om alles in het universum te begrijpen en het uiteindelijk zich neerleggen bij de onmogelijkheid ervan en die kansen bewust overlaten aan onze erfgenamen).

Heel boeiend (en ik merk zopas dat Roger nog iets anders met die Steiner heeft doorgestuurd maar ik weet niet of ik daar deze avond nog ga naar kijken) maar...

ik was wel aan het bedenken dat, als je vrouw bent, je zo veel te maken hebt met triviale zaken (het huishouden bijvoorbeeld) dat je veel minder tijd krijgt dan een man om zulke zaken te lezen... en heel veel te maken krijgt met "triviale" conversaties!

Ik heb het al vaak gezegd: als ik moet reïncarneren, kom ik terug als een man. 'Ja maar,' zegt Roger daarop, 'dan reïncarneer je misschien in oorlogstijd en ben je een soldaat!'. Hij heeft natuurlijk gelijk!

O ja, dat was naar wat ik keek (met die Steiner).

En nu ga ik slapen!

1 opmerking: