zondag 28 juli 2019

Loos alarm (of niet?)

Om 7:15 uur werd ik wakker: Roger lag niet naast mij. Kort daarop kwam hij er aan en zei: 'Onze koelkast is kapot'.
Roger was om 6 uur naar toilet gegaan en in de badkamer was geen licht: de aardlekschakelaar had de stroomtoevoer afgesloten. Roger heeft gezocht en gevonden dat de boosdoener onze koelkast was.

Ik maakte me uiteraard zorgen, hoewel die koelkast 20 jaar oud is en we die dus sowieso binnenkort zullen moeten vervangen. Maar... we hebben nog zoveel andere kosten voor de boeg: de stallen laten afbreken, die bomen laten vellen, eventueel een zitmaaier kopen...
En daarbij: onze diepvriezer steekt net goed vol: alles moeten wegsmijten?

Toch raadde ik Roger aan nog even te slapen. Voorlopig konden we er toch niets aan doen en de winkels zijn sowieso dicht op zondag.

Na onze brunch begon Roger te surfen naar prijzen van koelkasten. Duur... en meestal niet op één dag geleverd... behalve op één plek in Antwerpen. We besloten meteen een nieuw toestel te bestellen zodat het morgen zou geleverd worden. Mits de koelkast niet te vaak te openen, zou misschien niet alles in de diepvriezer ontdooid zijn.
Maar eerst besloot Roger de huidige koelkast gewoon even opnieuw aan te zetten... en dat hielp: het toestel werkte weer.

Na een poosje maakten we een wandeling in Borgloon (tussen twee regenbuien door) en toen we thuiskwamen, werkte de koelkast nog steeds.

Terwijl we deze avond naar nog een film keken echter, viel ineens de elektriciteit weer uit. Weer de aardlekschakelaar en weer de koelkast.

Het zag er dus naar uit dat we toch een nieuw toestel moesten bestellen... maar we herinnerden ons dat jaren geleden de koelkast het ook geregeld begaf. Toen lag het aan de ventilatie. Dus besloot Roger (deze avond na 23 uur) de koelkast van de muur weg te trekken en de ventilatie te stofzuigen.

Nu het geheel een paar uur volledig laten afkoelen... en dan zien wat het geeft als we de stekker weer insteken. We gaan dus nog niet meteen slapen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten