zaterdag 13 juli 2019

Zwevende kapel

Nadat we het poortgebouw een beurt hadden gegeven en toch nog vier stuks teruggenomen hadden uit de stapel weg te geven boeken reden we naar de Kringwinkel in Sint-Truiden waar we ze allemaal mochten afgeven. We gingen de Kringwinkel even binnen maar ik verbood mezelf naar de aangeboden boeken te kijken! 😅

Daarna, en omdat het niet meer regende, stelde Roger voor iets te drinken op het binnenplein van Heirbaan 66. Deze keer zaten we er niet alleen: er waren enkele gezelschappen die onder elkaar begonnen te praten over de "Tour de France".

En... toen herinnerden we ons dat Liliane en Paul ons hadden gesproken over een "zwevende kapel" daar vlakbij (in de buurt van de "galg"). Daar hadden we nog niet van gehoord en hadden we ook nog niet ontdekt (we wandelen in die buurt meestal aan de andere kant, achter de kapel van Helshoven richting Tjenneboom).

Wij daar dus naartoe. En het was indrukwekkend.


Eigen foto's
Aan een picknicktafel vlak bij de galg zat een stel te picknicken. Zo gezellig! 'Jammer dat wij dat nooit meer doen', zei ik tegen Roger die eigenlijk niet zo'n zin leek te hebben in een picknick.

Geen tijd gevonden vandaag om verder boeken te sorteren. Na ons avondmaal (groentesoep, lamsvlees en courgette) las ik eindelijk mijn "Maigret" van Simenon uit. Morgen begin ik in één van de boeken die onze vrienden uit de Ardennen ons leenden.
En, nadat ik daarna nog enkele bladzijden uit mijn vroegere dagboeken had overgetypt, keken we nog naar een aflevering van "Father Brown".

Nu ga ik nog een paar mails beantwoorden en dan even de kranten online doornemen.
O ja, ik heb online ook ontdekt dat er in Leuven inderdaad een optreden plaatsvond van "A la Rum".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten