woensdag 4 maart 2020

Vergaderingen

Na de middag vergadering van de werkgroep WO I-II. Terwijl we op een nieuw lid én op een fotograaf wachtten, bekeken we een boeiende film over Oradour sur Glane. Twee jaar geleden zijn we daar langs gereden maar niet gestopt (wegens geen tijd maar vooral ook te druk, meen ik me te herinneren). Vandaag was de eerste keer dat ik die vreselijke gebeurtenissen zo gedetailleerd verteld zag.

Nadat het nieuwe lid was aangekomen en reporter Frank Missotten een foto had gemaakt voor het Belang van Limburg, overliepen we de gebruikelijke items, maakten we afspraken voor de collectedagen, en beloofde Michel me gauw nog een paar teksten op te sturen ter nalezing. Ook Roger moet nog een tekst schrijven, onder andere over belevenissen van een oom en tante van hem aan het einde van de oorlog. We weten dat hij gegevens kan terugvinden in het boek van Jos Bouveroux, "Terreur in oorlogstijd", boek dat praktisch elk lid van de werkgroep in zijn bezit bleek te hebben.  Ik was even bang dat we ons exemplaar niet meteen zouden terugvinden maar het stond nog steeds op zijn gewone plaats.

Na ons avondmaal heeft Roger de broodmachine in gang gezet (en ik nog eens een wasmachine) en is hij daarna vertrokken naar een bestuursvergadering van Heemkunde.

Ik heb de was te drogen gehangen, afgewassen en nog een paar bladzijden uit mijn jeugddagboeken overgetypt. Het is nu bijna 22 uur: ik verwacht Roger op elk moment terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten