zaterdag 14 november 2015

Vrienden op bezoek

Vandaag waren Paul en Annemie vrij. We hadden ze uitgenodigd (in april konden ze immers niet naar de poëtische bloesemwandeling van de KVLS komen), samen met Dirk en Linda… en Annie en André, onze vrienden uit Ronse. Deze laatsten hebben Paul, nog voor zijn huwelijk met Annemie, vaag gekend in Antwerpen; Dirk en Linda kenden ze niet. Het was dus weer hopen dat het zou klikken.

Na de kennismaking reden we naar Kerniel waar we ondanks de grijze lucht en tussen twee regenbuien door een mooie lus maakten van het klooster Mariënlof naar de kerk en terug via de prachtige vallei. Paul gaf deskundige uitleg bij planten en bomen, we lachten veel en genoten van de heel mooie site.

We waren pas terug thuis toen het weer begon te regenen en te waaien. Bij een aperitiefje en enkele hapjes haalden we herinneringen op aan ons verblijf in Antwerpen en praatten we over politiek, ecologie, maatschappelijke problemen en ook een beetje over de aanslagen in Parijs.

Ik serveerde een fel geapprecieerde butternutsoep (bedankt, Liliane en Paul!), gevolgd door een doodgewoon maal: brood, sla, tomaten en toespijs. Na nog een ijsje voor wie het wilde, volgde een “appelproeverij”. Paul en Annemie hadden immers, buiten zelfgemaakt appelsap, allerlei appelen van eigen kweek meegebracht, alsook peren en mispels.

AB144852

AB144853 Foto’s Roger

Vlak voor ze vertrokken, nodigden Annie en André het hele gezelschap bij hen thuis uit in maart 2016: het klikte dus! Glimlach

Annie had voor mij een plant bij  “voor jouw verjaardag volgende week” en Dirk en Linda een fles Champagne die we waarschijnlijk ter gelegenheid van die verjaardag zullen opdrinken, Roger en ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten