dinsdag 12 april 2016

Laatste avondmaal in de Koerier van Navarra

'Tot morgen!' schreef Bernadette (de echtgenote van Juan Masondo) gisteren in haar mail. Inderdaad, deze avond werden zij en wij plus Koen De Cauter, Jopie Jonkers, Bert en Liliane V., Jan de fotograaf, Paul VdB en Mieke, Karel (de broer van Dirk Lambrechts), Marieke, Seany, Dirk A., een Nederlandse vriend (die ik niet ken) van Dirk Lambrechts én (maar dat was een verrassing voor mij) Ria Voet door Ivo en Caroline van de Koerier van Navarra getrakteerd op een eigen versie van Carne a alentejana. Ons laatste avondmaal aldaar, want begin mei sluit de Koerier.

Het werd weer een vreugdevol weerzien met onze Leuvense vrienden (hoewel velen onder hen nu niet meer in Leuven wonen), met veel herinneringen aan Dirk Lambrechts zaliger die ons destijds bij elkaar bracht en dus ook aan toen we nog dachten dat we nooit oud zouden zijn. De wijn vloeide zoals altijd rijkelijk, Ivo gaf weer blijk van eruditie in zijn uitleg over die uitstekende wijnen, over de muziek die hij ons liet beluisteren en over het gerecht dat hij voor ons had klaargemaakt. Dat gerecht was overigens succulent!

Na nog een kort optreden van Koen, Juan en Jopie (die er in slaagden ons allemaal samen te doen zingen - 'als jullie niet allemaal zingen, ga ik weg', dreigde Juan in zijn beste Nederlands) werd er nog lang gekeuveld, herinneringen opgehaald, gelachen en afspraken gemaakt. Jopie nodigde ons bij haar in Eindhoven uit voor een muzikale avond op 22 april maar die dag hebben wij al iets anders op ons programma staan. Marieke wil iets bij haar organiseren volgend jaar en Dirk A. beloofde een doodle rond te sturen voor een bijeenkomst bij hem. Karel beloofde nog eens met ons af te spreken in Sint-Truiden en Jan zou nog eens naar hier komen.

Een prachtige avond! Jammer genoeg moesten Roger en ik rond 0:30 uur toch vertrekken, want we moesten nog een klein uur rijden.

Enkele sfeerbeelden:


De Koerier van Navarra


Roger, Koen en Jopie (eigen foto)

Seany en Dirk

Ivo

Ria
Mieke, Marieke, Liliane, Paul en Karel
Juan en Bernadette


Op de achtergrond Caroline en Ivo (foto's Roger, behalve die waar hij zelf op staat)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten