donderdag 25 augustus 2016

Mini Matadi-reünie

Matadi-vriendin Sabine, haar moeder Rachel, onze vrienden Lily en Roger en wij werden vandaag rond 11 verwacht bij mijn moeder Nany voor het aperitief.

Roger en ik moesten uiteraard weer langs die drukke E 313 rijden en hebben er iets meer dan twee uur over gedaan. We kwamen dus ruim te laat aan: Sabine en Rachel waren al aanwezig. Maar we waren niet de laatsten deze keer! :-)

Na een drankje en een hapje bij Nany wandelden we naar Den Horst in Schoten. Ik weer op mijn sandalen en op een ongelijke ondergrond, wat heel dom was omdat dit na ons rond het administratieve centrum lopen van gisteren - ook op mijn sandalen - mijn pijnlijke voet te fel solliciteerde. Gevolg: hij doet weer pijn en is gezwollen.
Ik ben echt boos op mezelf, want (ik durf het bijna niet toegeven) ik had wandelschoenen bij en was eerst zinnens die aan te trekken. Alleen... was het zo vreselijk warm dat ik dat uitstelde tot aan de echte wandeling die we wilden maken na het eten.

Het eten was lekker (wel iets duurder dan in De Horne, had ik de indruk), de conversaties druk en gezellig, de sfeer optimaal.

En ik merkte iets eigenaardigs op: Sabine is mijn vriendin zonder pc, heeft dus ook geen Internet en haar brieven gaan nog steeds via de post. En toch blijkt ze veel meer tijd te hebben voor zichzelf dan ik hoewel ze op cultureel vlak ontzettend actief is!

Sabine beloofde volgende keer een bijeenkomst te organiseren in de wijk Matonge (Brussel), en dat we dat zeker niet meer op een donderdag zouden plannen, beste Lieven en Diane!:-)
En vermits Brussel meer centraal ligt dan het Antwerpse, zouden we meer vrienden erbij kunnen vragen.

We zaten daar in Den Horst gelukkig onder bomen die veel schaduw gaven (Catalpa's volgens Lily), want anders hadden we het niet uitgehouden van de warmte. Eigenaardig genoeg was bijna iedereen vergeten dat we in Matadi zo vaak klaagden over de vreselijke vochtige hitte in het regenseizoen! Een mens vergeet toch veel!

We maakten uiteindelijk geen wandeling: de "ouderen dan Sabine, Roger en ik" hadden daar (terecht denk ik ) geen zin in met de 33°C die we weer haalden, ik vond het te warm voor Roger die ook niet aandrong, en om helemaal eerlijk te zijn vonden Sabine (64 jaar) en ik (66 jaar) het ook veel te heet.

Dus dronken we nog maar twee biertjes /fruitsapjes/ koffies en haalden verder herinneringen op! :-)

In het terug naar huis rijden ging het veel vlotter dan in het gaan, zodat Roger deze avond laat nog pruimenmoes kon maken terwijl ik onder andere op Flickr naar de foto's van onze dochter zocht om er enkele uit te kiezen die ze zou kunnen laten drukken als cadeau voor Nany.

Foto's van onze gezellige middag volgen nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten