vrijdag 24 augustus 2018

Akelige dag

Deze ochtend, vrij vroeg voor ons doen: Roger is klaar in de badkamer, ik ga er net naartoe als we de telefoon horen overgaan. Ik zeg tegen Roger dat ik na mijn douche wel "19191" zal tikken (dan kom je immers bij de laatste beller terecht) en dat hij zich maar moet verder klaarmaken om naar het Leuvense te vertrekken (familiale beraadslaging).
Een tiental minuten later kom ik uit de douche en staat ineens Roger in de badkamer, met de telefoon.

De beller was mijn broertje die deze nacht werd wakker gebeld door mijn zus Bie (ze wonen niet ver van elkaar)... nadat haar echtgenoot plotseling was overleden.

Vreselijk! En wat heb ik met Bie te doen! Nee, ik heb haar niet gebeld (wel een berichtje gestuurd: ikzelf zou in zulk geval ook niet graag telefoontjes beantwoorden).

Roger reed naar het Leuvense, ondertussen maakte ik het poortgebouw een beetje schoon, telefoneerde ik met Nany... en kreeg ik een bericht van (tante) Françoise. Mijn Nononc is weer in het ziekenhuis opgenomen. Wat een akelige dag!

Nadat Roger weer thuis was, stelde hij een wandeling voor in Borgloon. Gezellig al bleven de jongste gebeurtenissen door mijn hoofd spoken. Na de wandeling een wijntje en een biertje gedronken op het terras van "De Kapelanij" en daar beslist dat we morgen niet naar de (deze keer echte) Nestor-uitreiking gaan. Ik had helemaal geen zin meer, dacht eerst dat Roger graag zou gaan (hij maakt er altijd mooie foto's) maar hij verzekerde me dat het voor hem absoluut niet hoefde. Uiteraard heb ik thuis meteen Frans Depeuter op de hoogte gebracht van het feit dat we er morgen niet zullen zijn.

Eigen foto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten