zondag 30 september 2018

Herfst

Afwisselend ging Roger deze ochtend noten rapen in de tuin en zat hij aan zijn pc. Hoewel het zondag is, zorgde ik nog voor een paar huishoudelijke karweitjes.
Iets voor 14 uur echter drong ik aan op een wandeling.

We wilden al een poosje gaan kijken of het café "De Kluizenaar" opnieuw open is, dus reden we er naartoe. Er wordt nog steeds aan gewerkt.

Daarna maakten we een lus via de plantages achter de kapel van Helshoven.
Er heerste een aangename herfsttemperatuur, de zon scheen vrij krachtig, er hing een appel- en perenparfum en de vegetatie begon zich te tooien met herfsttinten. Ik hou van dit seizoen (dat ik pas ontdekte toen we in 1960 uit Congo terugkwamen): ik genoot dus volop van onze wandeling.



Eigen foto's
Daarna stelde Roger voor iets te gebruiken op het binnenplein van "Heirbaan 66".



Eigen foto's

Iets over 16 uur reden we terug naar huis...

Eigen foto
maar ik dacht dat het iets over 17 uur was (ik weet echt niet waarom). Thuis begon ik meteen te koken en aten we tomaten-groentesoep... om  plotseling vast te stellen dat het amper 17 uur was.
Dus stelden we de rest van ons avondmaal een uurtje uit.

Als hoofdgerecht had ik onder andere bloemkool "rebozada" voorzien, zoals we hadden gegeten in Malpartida de Plasencia. Ik had het recept online gevonden (en stelde vast dat het werkwoord "rebozar" is en niet "revozar" zoals in Malpartida de Plasencia op het menu stond).

Mijn bereiding bleek heel lekker te zijn: voor herhaling vatbaar dus. Ik heb wel de bloem weggelaten, denkend aan Verburgh en aan mijn goeroe die zeggen dat tarwe een te hoge glycemische index heeft (en ik had ergens online gelezen dat dit recept ook kon zonder bloem). Trouwens, in Malpartida de Plasencia werd er zeker geen bloem gebruikt voor de bereiding!

Deze avond nog lang aan telefoon gehangen met mijn zus Bie en daarna nog enkele bladzijden van mijn vroegere dagboeken overgetypt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten