woensdag 12 september 2018

Naar Malpartida de Plasencia

Ik weet niet wanneer ik dit zal kunnen posten: de verbinding met internet is hier heel onstabiel.

Vorige nacht kregen we weer lawaai tot ver over 24 uur en deze ochtend werden we al om 7:30 uur gewekt door knallen en muziek. Na een poosje werd het stiller zodat we nog even konden inslapen.

We vertrokken om 11:40 uur richting Portugal, reden langs dorre vlakten en geoogste akkers waarboven roofvogels cirkelden. Om 13:25 uur, na een korte halte, reden we de bergen in en om 14:15 uur kwamen we aan op de camping Monfragüe in  Malpartida de Plasencia, vlakbij het natuurgebied Monfragüe.

We werden er uitbundig onthaald door de dame afkomstig uit Bree.
Na onze installatie deden we onze boodschappen in Plasencia. Het was toen 31°C maar bijzonder droog en er stond een aangenaam briesje. Te doen dus. Later haalden we de 34°C en dat vond ik te warm. We deden dus niet veel meer dan rusten op de camping, een bierrtje drinken en de blauwe eksters bewonderen.

Af en toe was ik verbonden met het internet  en daar maakte ik gebruik van om een mail te sturen naar mijn "Nononc", naar mijn zus en Bernadette.

Om 20 uur gingen we eten in het campingrestaurant (nog steeds dezelfde ober als vroeger). Ik weet niet hoe ze dat hier doen, maar voor 9 euro elk aten we bloemkool "revozado" (heel lekker), kippenvleugels of gehaktballetjes met saus en frieten, en dronken we een fles wijn en een fles gaseosa. O ja, daarbij als dessert nog een ijsje of fruit (ik kreeg twee dikke appels waarvan ik er een voor morgen heb bewaard).
Tot 22:33 uur bleven we daar gezellig zitten kijken naar de zonsondergang.


Eigen foto's

1 opmerking:

  1. volgens mij is het nu nog steeds woensdag en ik heb je relaas gelezen, dus alles gaat vlot door. Slaap wel en geniet van je verlof samen.

    BeantwoordenVerwijderen