zondag 25 november 2018

Verjaardagen en Sinterklaas

Vandaag vierden we de verjaardag van Hendrik (hij verjaart in oktober), van dochterlief en mij (in november), van Eva en Zeger (in december), van Elena, Matthias en Roger (in januari) - schoonzoon verjaart in april en Debby in juni.

Hendrik en Debby kwamen vorige vrijdag al aan, vrij laat. Na het avondmaal zorgde Hendrik dat we op het televisietoestel kunnen kijken naar onze films, luisteren naar onze muziek en kijken naar onze foto's. Dat duurde tot na middernacht: we zijn weer heel laat gaan slapen.

Gisteren dus lang geslapen, nog wat boodschappen gedaan en daarna gekookt: een wokschotel en voor vandaag osso bucco op mijn manier (dat gerecht suddert uren).
's Avonds laat keken we samen naar "El laberinto del fauno". Prachtige film, vond ik. Uiteraard werd er nog wat nagepraat maar het werd niet zo laat als eergisteren.

Vandaag haalden we 's middags Zeger af aan het station van Sint-Truiden. Om 13 uur kwamen dochterlief, schoonzoon en de kindjes aan. De tafel in de bibliotheek had ik nog niet kunnen dekken, want Sinterklaas had daar vannacht allerlei speelgoed en snoep op gelegd.


Nadat Elena, Matthias en Eva alles bewonderd en gekeurd hadden, dekte ik de tafel, werd er geaperitiefd en daarna gegeten. Terwijl het buiten miezerde, werd er nog nagepraat. De kindjes speelden, tekenden, keken naar filmpjes op Rogers pc, snoepten (veel te) veel, wij bekeken oude foto's op het televisietoestel, we luisterden naar muziek en dronken limonade, wijn of bier en koffie. Heel gezellig!




Eigen foto's
Het avondeten zou bestaan uit soep, broodjes en toespijs maar bijna niemand heeft daar nog van gegeten. Rond 19 uur vertrokken de kindjes en hun ouders en een uurtje later brachten we Zeger, Hendrik en Debby naar het station van Sint-Truiden.

Toen we terug thuis waren, hebben Roger en ik de tafel afgeruimd en ineens voelde ik me doodmoe. Het opruimen stel ik uit tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten