maandag 10 december 2018

Rolgordijnen, savooi met paprika en Limburgse monografieën

In de salon hebben we rolgordijnen hangen voor de ramen. Zelf vind ik gewone gordijnen mooier... maar ze wassen vind ik alles behalve prettig. Dus vond ik het goed toen Roger lang geleden opteerde voor dit soort gordijnen: 'als ze te vuil worden, vervangen we ze gewoon'.

Ondertussen hangen ze al wel 20 jaar (en werden ze uiteraard nooit gewassen). Deze ochtend echter kreeg Roger een van de twee gordijnen niet omhoog.
De hele dag zaten we dus in een halve duisternis. Roger wilde er meteen andere kopen... maar er waren voor mij ook twee vertaaljobs aangekomen, dringend zoals altijd.

Dus heb ik eerst een paar uur vertaald. Daarna stelde ik als pauze voor: in Sint-Truiden wandelen van de rand van de stad naar de tabakswinkel (ik had immers gemerkt dat de coil van mijn damptoestel moet worden vervangen) en terug naar de auto. Daarmee zou Roger een minimum aan beweging krijgen vandaag (en ik mijn coil😉).

In Sint-Truiden (waar we een poosje in de regen moesten lopen) stelde Roger voor ineens ook te kijken naar rolgordijnen... maar daar was ik niet op voorbereid. Gelukkig had hij wél de maat van de ramen opgenomen: we reden dus naar een interieurwinkel... en vonden er alleen gordijnen in kleuren die hier niet passen (nu hebben we bordeaux gordijnen). Zwart zou eventueel ook oké zijn, zei ik tegen Roger, maar zelfs zwarte gordijnen waren er niet in die winkel.

We reden dan maar terug naar huis waar ik eerst het eten in gang zette en terwijl dat gerecht sudderde, anderhalf uur werkte aan de tweede vertaling.

Ik had net de vertaling geleverd en was ons avondmaal aan het afwerken, toen Roger mij naar de salon riep. Hij had op zolder één zwart rolgordijn gevonden (ooit gekocht maar niet gebruikt, en jammer genoeg te breed voor de ramen van ons salon). We hingen dat gordijn voor het raam... en ja, volgens mij past zwart hier ook.

Dat wordt dus een van de volgende dagen ergens twee zwarte rolgordijnen vinden en kopen (tenzij we toch iets in bordeaux vinden, en ja, twee en niet één, want dat gordijn, dat Roger heeft teruggevonden, is veel te breed).

O ja, deze avond aten we eindelijk dat gerecht met varkensvlees, savooikool en paprika's (eigen "creatie"). Weer vond Roger het heel lekker (ik ook). De combinatie van savooikool en paprika is heel ongewoon maar het resultaat valt geweldig mee: probeer zelf maar eens!

Na ons avondmaal vond ik een mail van Jan Gerits: of ik nog enkele monografieën wilde verzenden. Die Limburgse monografieën van de KVLS lijken steeds meer succes te hebben!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten