zondag 10 februari 2019

"Rustige" zondag

Een reünie in oktober zal niet mogelijk zijn! De Horne blijkt tegenwoordig die maand gesloten. Ja, ik weet het, ik had dat eigenlijk eerst moeten checken.

Dus heb ik zitten puzzelen en kijken waar ik ergens nog een middag kon vrijmaken, door desnoods minder belangrijke afspraken op te schuiven of af te zeggen. Daarna een resem data gemaild naar Matadi-vrienden Lieven P., Sabine B. en Roger Beeckman. Na hun antwoord bleven er twee data over in april.
Daarna naar Nany gebeld om haar te zeggen die data vrij te houden en hetzelfde gedaan in een berichtje aan Matadi-vriendin Anne V.
Uiteindelijk naar Stijn van De Horne gemaild om hem te vragen of we een van die twee dagen welkom zijn en of hij weer kan zorgen voor een heerlijk menu aan een schappelijke prijs. Ik heb nog geen antwoord ontvangen maar dat lijkt me normaal.

Het regende al van toen we deze ochtend opstonden. Na nog een paar mailtjes te hebben uitgewisseld met zus Bie (de wilde eenden die ze elk jaar op bezoek krijgt in haar tuin - een van de thema's in ons gezamenlijk geschreven boek "Bruce" -  zijn er weer: een voorbode van de lente? Dat wordt weer boeiend!) ging ik lezen.

Maar toen hield de regen even op, maakten we een korte wandeling in Sint-Truiden en dronken daarna een biertje in "ons" cafeetje waar ik weer mijn vroegere cursist Konstantin tegenkwam (wat ben ik fier op hem - en jawel, ook op mezelf - als ik die zo vlot hoor Nederlands spreken).

Terwijl Roger en ik daar genoten van onze pint, kreeg ik weer een bericht van Jan Gerits. Of ik nog iets wilde toevoegen aan de monografie. Dat werd werk voor na het avondeten en mijn uurtje lectuur in de relax.

Daarna (na nog een kort telefoontje van dochterlief en de kindjes) keken we naar het tweede deel van die aflevering van Wallander. Nog steeds boeiend maar ook akelig!

Nu ga ik nog een paar bladzijden uit mijn vroegere dagboeken overtypen maar... ik vraag me steeds vaker af waar ik destijds de tijd vond om die enkele boeken te schrijven!?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten