maandag 13 mei 2019

Bijna-doodervaring

Nee, ikzelf heb het nog niet meegemaakt!

Maar ik keek deze avond laat op mijn pc-scherm nog even naar dit (nadat Roger en ik eerst samen naar een politiefilm hadden gekeken).

Het was weer boeiend, en weer ging het over een soort kosmisch bewustzijn waar ons lichamelijk brein mee verbonden zou zijn.
Verteld door een osteopate die het zelf heeft meegemaakt na een verkrachting en moordpoging. Ze vergelijkt het "uittreden" met een geboorte en dat doet me dan weer denken aan sommige dromen van mij.

Ze vertelt ook dat ze tijdens het "dood zijn" alles wist over alles en ongelooflijk blij was met het feit dat ze in deze tijd en ruimte "even" een "ik" was geweest. Wat me weer deed denken aan wat ik meemaakte na de eerste operatie die ik moest ondergaan (volgens mij op 2 en half jaar). Toen ik wakker werd, besefte ik ineens dat ik een individu was.

Maar de vrouw naar wier video ik keek, besefte ook, tijdens die bijna- doodervaring dat ze stilaan opgenomen werd in een alles omvattend bewustzijn. Vol liefde. En dat lees of hoor/zie ik telkens weer in dat soort video's of teksten.

Alleen heb ik nog nooit iets gelezen of gehoord van mensen die dat stadium voorbij zijn. Behalve bij Bruno dan...

En dan lijkt het contact heel moeilijk te worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten