woensdag 1 mei 2019

Spetterend feest

Vandaag zijn onze vrienden Maj en Charlie 50 jaar getrouwd en dat vierden ze in domein Marsnil, in Batsheers. Roger en ik mochten er bij zijn... en we vonden het een spetterend feest!

Om te beginnen, op het binnenplein van de mooie hoeve Karrehof (want we hadden weer geluk met het weer!), heel lekkere hapjes, optredens van familieleden en vrienden en van gitarist Bart Graulus en zangeres Inge Derwael (die ik nog niet kende) en drank à volonté.

We ontmoetten enkele kennissen, onder wie Lieve, de zus van Maj, maar die hadden het allemaal zo druk met hun eigen kennissen (er was heel veel volk en wij twee blijven sowieso "inwijkelingen" ) dat Roger en ik er weinig mee gebabbeld hebben maar vooral alles geobserveerd.

Daarna gingen we naar binnen waar we konden genieten van een uitgebreid en heel lekker buffet. Een buffet vind ik altijd helemaal oké: je kiest zelf wat je eet en drinkt!

Van de heel lekkere wijn heb ik bijvoorbeeld genoeg genoten (maar veel minder dan de meeste andere gasten, merkte ik aan het aantal vrolijk aangeschoten mensen aan het einde van de avond), ik heb heel veel gegeten van de slaatjes, paté's, zalmbereidingen, linzen, maar niets van de aardappelen en desserten.

We kregen nog een optreden, deze keer van de band "Big Cash Beats". Roger vond de muziek soms te luid maar ik genoot er volop van. Maar ook Roger vond hun muziek heel goed (hij houdt immers ook van Johnny Cash).

En toen begonnen mensen te dansen (de vrouwen begonnen eerst). En kregen wij veel meer contact met de andere genodigden en met Maj en Charlie.

Roger danst niet en dat heb ik deze avond weer heel jammer gevonden. Ik heb wel even gedanst... maar echt heel even: ik had het gevoel dat ik Roger in de steek liet, want net op dat moment praatte niemand meer met hem.

Ondertussen bleef de drank (wijn of bier à volonté - en echt héél lekkere wijn) maar vloeien. Wat een geluk (denk en hoop ik toch) dat niemand heel ver moest rijden!

Het was echt een prachtig feest. Hieronder enkele sfeerbeelden (die ik zelf maakte, want - ik weet niet waarom - Roger had zijn fototoestel niet bij):


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten