maandag 24 juni 2019

Vriendelijke mensen op een eerste zomerdag

Vandaag (onder andere) in de gemeente geïnformeerd naar een vergunning om bomen te vellen. We werden heel vriendelijk ontvangen, men zou het bestuderen en misschien hebben we zelfs geen vergunning nodig omdat de bomen op maximum 15 meter van een huis zouden staan. Ik denk dat die 15 meter kloppen voor sommige bomen (aan onze kant, aan de kant van buurvrouw-slachtoffer en achteraan, vlakbij het huis van achterburen, zoon en schoondochter van T. en V. ) maar niet voor de bomen midden in de wei. Maar kom, voorlopig ga ik me daar niets meer van aantrekken.

In het gemeentehuis werden we aangesproken door een ambtenaar, Ingrid, met wie ik vaak contact had toen ik daar nog "initiatie Nederlands" gaf. Ze had onlangs mijn vroegere Albanese cursisten Mentor en Rudina ontmoet en ze moest mij hun groeten doen. Blijkbaar hadden Rudina en Mentor veel herinneringen opgehaald aan die lessen (en ik heb daar ook heel goede herinneringen aan).

Deze avond probeerde ik een berichtje te sturen naar Rudina (ik heb geen e-mailadres, maar ik dacht dat we "bevriend" waren op Facebook). Helaas, we blijken daarop niet (meer?) "bevriend" te zijn maar gelukkig bleek ik nog "bevriend" met haar zoon Drini ! Die ze destijds als baby meebracht naar de les Nederlands (en zelfs zoogde tijdens het onderricht)! Drini stuurde ik dus een berichtje.

Rudina, moest je dit lezen, laat even iets horen!

Voor de rest een vrij rustige dag, boodschappen gedaan en naar Nany gebeld die zei dat er te veel drukte wordt gemaakt over de hitte: 'In Matadi hadden we altijd te warm in het regenseizoen maar niemand sprak daar over een code geel of oranje'. En ze heeft gelijk: in feite is het gewoon eindelijk zomer hier!

O ja, we hebben ook een afspraak kunnen maken met de oogarts... en met Nany: we gaan binnenkort naar haar samen met de kleinkinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten