dinsdag 18 juni 2019

Sarlat la Caneda





Muggen in de tent vorige nacht: ik heb heel slecht geslapen tot ik er aan dacht dat ik muggenmelk bij me had. Roger werd er niet wakker van.

Deze voormiddag trokken we weer naar de stad. Mooie stad, prachtige gebouwen... maar veel te veel toeristen. Maar ja, als je zulke tent huurt, ben je verplicht voor twee nachten te boeken.
We kuierden weer en ik werd bekoord door een mooi geïllustreerd sprookjesboek. Ik geraakte in gesprek met de verkoper, tevens auteur ervan. Omdat ik de kindjes geen plezier kan doen met een Franstalig boek, kocht ik enkele illustraties eruit in de vorm van postkaarten. Die ik echter niet durfde op de post te doen uit schrik dat ze zouden beschadigd worden.







We dronken een biertje op een terras, ik at een broodje en we kwamen daarna even rusten bij de tent. Het werd vandaag 32°C.

Tegen de avond gingen we terug naar het centrum. Roger wilde ergens een menu eten maar volgde uiteindelijk mijn voorbeeld en nam een "omelette aux cèpes" met sla. Zelfs dat gerecht was al te veel voor mij. Lekker was het wel.

Daarna liepen we nog wat rond alvorens terug naar de camping te komen. Sarlat is een prachtige stad... maar al die toeristen!

De camping valt mee, al vind ik hem wat groot... en we hebben een waterkraan ontdekt vlak achter onze tent, in het struikgewas.

Ik voeg overal later foto's aan toe. Op dit kleine scherm is dat veel te lastig.

P.S. 21 juni
Dat is ondertussen gebeurd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten