donderdag 25 juli 2019

Bombay

We haalden net niet de voorspelde 40°C vandaag: de buitenthermometer klom tot maximum 39°C (in de schaduw uiteraard en meer bepaald in het poortgebouw) en binnenshuis steeg de temperatuur tot 29°C.
Roger en ik deden niets dan lezen, luisteren en kijken. Ik keek en luisterde onder andere naar iets over "influencers". Als ik jonger was, het zou me echt interesseren, denk ik. Hoewel... je moet echt een vlotte prater zijn daarvoor en dat ben ik niet.

Deze avond wilde ik kikkererwten met spekblokjes klaarmaken maar toen ik me aan het werk zette, droop ik meteen zo van het zweet dat ik besloot gazpacho te serveren en, voor wie daarna nog honger had, een blikje sardienen of makreel te openen.

Ik had pas een halve liter van die koude soep gedronken toen mijn moeder Nany belde. Het was 31°C in haar flat... en ze vond dat ze niet moest klagen, dat het te doen was. Ikzelf heb te doen met al wie in deze hitte verplicht is te werken in de buitenlucht of in een restaurantkeuken bijvoorbeeld.

Na het avondmaal haastte ik me naar de relax om verder te lezen in "Shantaram".

Ik lees bewust vrij traag om te kunnen genieten van de prachtige stijl... en merkte ook iets eigenaardigs op. Het hoofdpersonage verblijft op dit moment in Bombay. Een van de reizen waarover de dochter en schoonzoon van onze vrienden ons vertelden, ging naar Indië en onder andere Bombay. Ze waren er helemaal niet enthousiast over en gaven me helemaal geen zin om hun voorbeeld te volgen. Wel, terwijl ik verder lees in dat boek, betrap ik mezelf erop dat ik wel zin krijg om naar Bombay te reizen.

Ach, dat zal waarschijnlijk nooit gebeuren en is eigenlijk ook niet nodig. Ik kan beter verder genieten van het schrijftalent van Gregory David Roberts die de stad én de sfeer op zulke meesterlijke wijze beschrijft dat het wel lijkt of ik er zelf rondloop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten