vrijdag 31 januari 2020

Wandeling in Sint-Truiden

Het weer was vandaag opvallend zacht, het regende niet en de wind was niet koud.
We moesten voor een paar zaken in Sint-Truiden zijn en, nadat die waren afgehandeld, stelde ik voor nog wat rond te wandelen in de stad. Roger beweegt immers veel te weinig de laatste tijd... maar ja, de winter, hoewel vrij zacht, is heel regenachtig en vaak staat er een heel koude wind.

We hebben net geen uur rondgelopen. Ik hou van die stad: niet te groot, niet te druk maar ook niet doods, mooie gebouwen (en winkels, hoewel mij dat minder interesseert) en, al zijn er mooiere steden, heel knus en gezellig. Ik heb het gevoel dat ik daar zou kunnen wonen.
Trouwens, ik zei tegen Roger deze avond dat Sint-Truiden me een beetje aan Leuven vroeger herinnerde, en dat vond hij ook. En... wat heb ik destijds graag in Leuven gewoond (ik denk wel niet dat ik er nu nog zou aarden: veel te druk geworden).

De wandeling deed deugd, al voelde ik aan mijn gewrichten dat het al een poosje geleden was.

Deze avond een telefoontje van broertje, in verband met onze ontmoeting met Nany volgend weekend. We praatten ook over het afbreken van onze stallen... en broertje zei: 'Jammer, ik vond dat  binnenpleintje omringd door die gebouwtjes zo mooi'.

Hij heeft gelijk en het is om die reden dat ik me jaren heb verzet tegen die afbraak!
Maar kom, uiteindelijk moest ik wel toegeven: Roger was niet meer in staat de daken te onderhouden en daar iemand voor in dienst nemen zou te duur worden.

Jammer dat ik geen foto's heb gemaakt van dat binnenplein voor het begin van de afbraakwerken! Nu ziet de vroegere binnenplein er zo uit:

En links van die schrale bomen (die vroeger vlak tegen de zijkant van een stal stonden) begint wat we altijd "de tuin" noemden (eigenlijk een kleine wei dus).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten