maandag 20 januari 2020

Bang... of visionair?

Vandaag dronken we uiteraard nog even koffie/thee met ... nee, niet met de drie werklieden, wel met  ploegbaas D.

Ik vroeg hem nog of de twee andere werkers zich ook niet even moesten opwarmen bij een kopje koffie maar nee, die hadden al iets anders gevonden tegen de toch relatieve kou vandaag (even naar het café op de hoek gegaan tussen de middag?).

D., de Armeense ploegbaas, is katholiek en zelfs (zeer, denk ik) actief in een parochie in Sint-Truiden.

Terwijl we koffie of thee dronken, begon hij ineens een hele uitleg over de mensen van hier die niet meer religieus zijn en over het feit dat daardoor de islam het hier zal overnemen.

'Zij hebben 7 of 8 kinderen per koppel', legde hij uit, 'jullie maar 1 of 2'  (en hij vond het "heel goed" dat Roger en ik, én dochterlief en schoonzoon er telkens drie hebben). 'U weet toch,' vervolgde D., 'dat de islam probeert de wereld te veroveren door heel veel kinderen te produceren?'

Ja, dat wist ik maar Roger en ik hielden ons een beetje op de vlakte: één van de twee andere werklieden is immers een moslim.
D. leek onze gedachte te raden! 'X is wel een moslim', begon hij, 'maar hij heeft zich volledig aangepast aan dit land en doet zeker niet mee aan die verovering'.

Ik herschrijf hier niet letterlijk het betoog van die D.: zijn Nederlands is goed maar nog niet perfect.

Hij praatte verder en op een zeker ogenblik zei hij ongeveer dit: 'Als allemaal de mensen hier niet meer religieus zijn, ze worden verplicht islamitisch te worden, en dat zal niet plezant zijn, zeker niet voor vrouwen. Ik ben echt bang!'.

Toen vroeg ik me af: is die D. echt gewoon bang of wil hij ons winnen voor die kerk in Sint-Truiden... of is die man een visionair?

Want... al heel lang maar vooral sinds ik het boek "Soumission" heb gelezen, vrees ik hetzelfde: dat het gebrek aan religiositeit in onze contreien zal maken dat de islam de overhand krijgt!

En dat wens ik geen enkele vrouw toe! Ik had destijds aan de universiteit in Leuven vrij veel moslimvrienden, maar geen enkele moslimvriendin: die  meisjes kregen (of namen) immers veel te weinig vrijheid!

6 opmerkingen:

  1. Jarenlang hebben de vlamingen (en ook de walen ?) gestemd voor partijen die de islam hebben aangetrokken. Katholieken noch vrijzinnigen hebben geprotesteerd. De pastoors zouden haast een moskee in de doopkapel geinstalleerd hebben -- bij wijze van spreken -- en de vrijzinnigen die vroeger schreven en riepen : "God bestaat niet" zullen niets avonturen met : Allah bestaat niet...
    Onze autochtone bevolking zal nu serieus wat moeten opofferen om de toestand recht te trekken.
    Zoals (??) afschaffen van kindergeld. Dienstplicht terug invoeren voor jongens zowel als meisjes, zelfs als ze hier dubbele nationaliteit hebben. En nog wat andere maatregelen. In andere EEG landen denkt met hierover ook al na...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ga (bijna) volledig akkoord met wat je schrijft, "anoniem"! Bijna, want ik vrees dat het gewoon te laat is.
      Ik heb er wel geen idee van wie je bent. Kun je me geen hint geven?

      Verwijderen
    2. EEG? Dat bestaat al zo'n kleine 70 jaar niet meer, hoor.

      Verwijderen
    3. Oké! Maar het gaat hier over vroeger en dit is een detail (toch voor mij: ik heb geleerd dat politiek zich met mij bezig houdt, al wil ikzelf liever niet met politiek bezig zijn!)

      Verwijderen
  2. Jullie gelovigen schijnen te denken dat leven zonder een denkbeeldig opperwezen onmogelijk is. Het is heus niet ofwel Christendom ofwel Islam (of een ander misplaatst geloof), zonder gaat echt ook, hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Natuurlijk gaat dat... tot wanneer je sterft en je op het allerlaatste ogenblik (misschien?) denkt:'Waartoe heeft mijn leven eigenlijk gediend?

      Verwijderen