maandag 20 januari 2020

Matthias is zeven jaar

Ik kreeg hem deze avond, na school voor hem en boodschappen voor ons, en voor het avondeten aan de lijn.

Fier vertelde hij me dat hij in de klas was gevierd en dat hij binnenkort zijn kameraadjes uitnodigt op een feestje in een binnenspeeltuin. Dat zal wel heel fijn worden!

We aten onze "bakharing" deze avond. Daarbij eten we gewoonlijk gebakken uienringen en brood. Dus kochten we volle tarwebrood vermits we er geen zelfgebakken meer hadden. Voor één keer kon je op de broodverpakking de ingrediënten lezen. Ik schrok: onder andere melk (lactose dus), dextrose (suiker) en geheel gehard palmolie (transvetten)!
Oei, ik lees hier dat alleen het industrieel gedeeltelijk verharden van vetten transvetzuren doet ontstaan; het geheel verharden niet. Dat is dus toch één goed punt voor het brood dat we kochten (al is palmolie niet de beste)!

In het vervolg moeten we toch opnieuw zelf ons brood bakken vermits het gewone brood dat je koopt ook al niet meer te vertrouwen blijkt!

Deze avond hebben Roger en ik nog enkele uren gewerkt aan twee teksten voor de werkgroep WO I-II. Dat wil zeggen: ik las de teksten eerst na, verbeterde de flagrante fouten, schreef een beetje commentaar bij zaken die ik eigenlijk wilde veranderen maar waarbij ik aarzelde (bijvoorbeeld het Franse woord "dépanneuse" in een tekst - van Rogers neef Louis zaliger - vervangen door "takelwagen".  In dit specifieke geval stelde Roger voor "dépanneuse" te laten staan, omdat hier, op de taalgrens, zulke woorden vaak gebruikt worden). Nadat we dus de teksten nog samen hadden doorlopen, stuurde ik ze naar Michel M., weliswaar met nog enkele vragen over zinnen die ik gewoon niet begreep en niet kon ontleden.

Veel werk, maar van dat soort werk kan ik echt genieten!

Deze avond ook Nany aan telefoon gehad, vlak na de afwas. Ze had de middag met tante José en zussen van deze laatste doorgebracht en had daar enorm van genoten. Heel binnenkort krijgt ze bezoek van mijn vriendin Denise en haar partner en daar kijkt ze al naar uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten