zaterdag 4 januari 2020

Naar "Den Teluur"

Deze middag aten we in "Den Teluur", in Sint-Truiden. Een (lekker maar veel te copieus voor mij) menu à 8 euro (broccolisoep, worst met uiensaus, spruitjes met spekjes, aardappelen en pudding) voor Roger en mij en curryworst, frietjes plus een ijsje voor de kindjes. Daarmee aten ze geen groenten... ik stelde ze wel voor mijn broccolisoep te delen (zelfs zonder die soep had ik te veel gegeten) maar daar hadden ze geen zin in. Ik nam me dus voor deze avond nog eens soep te maken... maar het werden uiteindelijk speltpannenkoeken.
Ik zal morgenmiddag wel voor groentesoep zorgen!

Onderweg naar "Den Teluur" vroeg ik aan Elena en Matthias hoe het kwam dat ze nu zo gepassioneerd met die Legoblokjes spelen, terwijl ze er vroeger nooit naar vroegen (jawel, ze wisten dat we nog wat anders hadden dan Duplo-blokjes).
'Omdat we dachten dat je met Lego altijd een model moet volgen,' antwoordde Elena, 'terwijl zelf van alles verzinnen veel plezanter is'.
Dat beaamde Matthias (en ikzelf ga daar ook volledig mee akkoord). Daarop begonnen de kindjes te praten over wat ze na ons etentje nog zouden bouwen. Eva wilde uiteraard helpen hun "stad" tot stand te brengen... en kreeg als opdracht "kunstwerken" te maken voor het museum.

Na de pannenkoeken wilde Eva deze avond nog een sojapudding. Ik bleef dus met haar aan tafel zitten terwijl de twee anderen al opnieuw druk aan het bouwen waren.
En we praatten wat. Ik vroeg haar of ze nog steeds kunstschilder wilde worden. 'Maar nee, oma! Als ik groot ben, ga ik hetzelfde doen als mama, dus word ik "juf"en dan ben ik geen kunstschilder hé?'
Ik heb haar voorlopig maar niet gezegd dat je de twee tegelijk kunt zijn...

Later, vlak voor het slapengaan van Eva, bekeken de kindjes nog filmpjes, de groten op het tv-scherm in de bibliotheek ("speelkamer" noemen zij die plek) en Eva op mijn pc-scherm.

Nadat Eva naar bed ging, hebben Elena en Matthias nog enthousiast een deel van de twee legodozen gesorteerd... nadat ik had beloofd hun constructies niet af te breken na hun vertrek!






Eigen foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten