vrijdag 9 augustus 2013

Vechmaal

Na wat schoonmaak- (tja, ik ben weer begonnen aan dat werk waar ik zo’n hekel aan heb) en ander werk wilden we vandaag gaan wandelen in  Overrepen waar Roger foto’s zou maken van de molen. We kenden het gebouw maar wisten niet dat het vroeger een molen herbergde. Helaas, onderweg begon het pijpenstelen te regenen. Dan maar terug naar huis gereden waar ik ineens besefte dat als ik konijn met champignons wilde klaarmaken zoals Roger verlangde, ik nog champignons moest kopen. Dat deden we dus en we kochten meteen ook stevia omdat Roger binnenkort pruimenmoes wil maken. We gebruiken liever geen suiker meer na alles wat ik daarover heb gelezen in “De voedselzandloper”. Die stevia was wel duur maar Roger voegt nooit meer dan 10% suiker toe aan de pruimen, dus zal dat van die stevia amper 0,5% zijn, vermits het 200 keer sterker zou zoeten dan suiker.

Toen we het warenhuis buitenkwamen, scheen ineens de zon heel krachtig. Roger stelde voor toch nog even te wandelen. Ik had al wel heel grote honger, maar zoals altijd had ik een blokje kaas en wat volkoren brood bij me, dus ging ik akkoord.

We reden naar Vechmaal waar we een klein uurtje in en rond het mooie dorp wandelden.

IMG_1791

IMG_1792

P8094969 ongeveer 3 meter hoge berenklauw

P8094974 Foto’s Roger

Thuisgekomen rammelde mijn maag hoorbaar van de honger. Gelukkig had Roger pruimen geplukt (waaronder dit bijzondere exemplaar):

P8094977 Foto Roger

Een paar vruchtjes hielpen mijn maag te bedaren terwijl ik voor het avondeten zorgde.

Gisteren maakten we ook een (veel kortere) wandeling en in een nogal modderige veldweg in het gehucht Boeshoven van Borgloon kwamen we weer eens doornappel tegen:

P8084965 Foto Roger

2 opmerkingen: