dinsdag 16 oktober 2018

Matthias bouwt een politiebureau, Elena danst en Eva heeft succes

We gingen "babysitten" vandaag.

Om 16:30 uur had Elena dansles. Of opa en oma haar wilden brengen... en blijven kijken. Dat deed ik heel graag. Dochterlief zou ondertussen koken. Matthias verkoos thuis te blijven: hij zou een politiebureau bouwen met legoblokjes (toen we thuiskwamen van de dansles toonde hij mij het resultaat en dat mocht er zijn; jammer genoeg nam ik geen foto omdat het toen te druk was met dochterlief die moest gaan werken en schoonzoon die ons aan tafel riep).

Eva wilde wel mee. We namen voor haar wat koekjes en appelsap mee (en ter plaatse kreeg ze nog chocomelk omdat ze nog honger en dorst had).

De les begon en Eva, Roger en ik gingen op het terras zitten van waar we de (grote) vorderingen van Elena goed konden gadeslaan. Eva keek heel aandachtig naar de dansende meisjes en probeerde zorgvuldig sommige bewegingen na te bootsen.



Eigen foto's
Al vrij snel kwam er een jongetje van ongeveer haar leeftijd rond ons hangen. Hij bleef daar gedurende de hele les en kwam op een zeker ogenblik naast mij zitten, zo dicht mogelijk bij Eva (zij zat aan mijn linkerkant, met Roger vlak naast haar). Zij schonk hem in het begin geen aandacht maar nadat ik het jongetje naar zijn naam had gevraagd (hij heet Warre), wendde ze haar blik geregeld af van de dansende meisjes en keek hem verlegen aan. Tot Warre een boekje vastgreep dat ze bij zich had. 'Nee, dat is van mij,' riep Eva. En ik: 'Warre wil dat gewoon bekijken, hij geeft het wel terug'.
Warre gaf inderdaad het boekje terug... en toen werd hij geroepen door zijn mama en verliet hij ons om samen met haar zijn zus af te halen.

Wijzelf moesten trouwens ook Elena gaan afhalen, want de les liep op zijn einde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten