vrijdag 1 februari 2019

Einde van de winterslaap?

Zijn we ontwaakt uit onze "winterslaap"?

Vandaag eindelijk een korte wandeling in Borgloon, met vrij veel zon. Hoewel het hier gisteren nog sneeuwde, lag daar helemaal geen sneeuw meer.

We kwamen langs het nieuwe politiekantoor dat ik voor de eerste keer zag. Toen ik iets zei over de ongelooflijke grootte ervan, antwoordde Roger: 'Tja dat betalen wij toch allemaal met ons belastinggeld'.

Onderweg besloten we nog eens vissoep te eten deze avond (we hadden weer een overschot van mosselen). Dus gingen we naar de Aldi waar we gamba's en vis kochten (en de - deze keer weer geïmproviseerde - vissoep was heel lekker).

Ik ga jullie niet weer lastig vallen met verhalen over het huishouden maar het viel me op dat we ook daarin meer energie staken dan de vorige dagen.

Na het avondeten, een telefoontje van Nany. Bij haar had het nog gesneeuwd vandaag. Ze had zich niet verveeld, wegens een groot deel van de dag doorgebracht bij tante José en deze avond lang getelefoneerd met nicht G.

Daarna een beetje gelezen... maar ik weet echt niet of ik dat boek verder ga lezen. Weer kwam ik serieuze fouten tegen ("het kans" en "de aanrecht" bijvoorbeeld), ik merkte dat bij de opmaak verkeerde "enters" niet waren verwijderd uit het typoscript (foei, uitgever!) en eigenlijk geeft de tekst de indruk niet grondig te zijn nagelezen wat stijl betreft (twee zinnen die gemakkelijk tot één zin konden herleid worden bijvoorbeeld, woorden apart geschreven die aan elkaar moeten geschreven en vice-versa - ik weet het, op dat gebied is Nederlands een vreselijke taal, komma's die ontbraken, onnodige herhalingen, enzovoort). Ik lees morgen nog een uurtje en dan beslis ik of ik het boek opzij leg of niet. Jammer van het geld...

Nog steeds geen telefoontje van T. en V.
Roger drong aan: 'Bel jij even, zogezegd gewoon om te keuvelen!'

Maar... ik ben nu eenmaal niet iemand die zomaar telefoneert om te "kletsen"! Hijzelf wilde het niet doen, want dan moest hij V. er wel aan herinneren, vond hij, dat ze had beloofd ons te bellen vorige woensdag.
Nog even wachten dus tot ik misschien een andere reden vind dan "keuvelen" om even contact op te nemen.

Deze avond, nadat ik nog enkele bladzijden uit mijn vroegere dagboeken had overgetypt,  nog samen gekeken naar het tweede deel van die aflevering. Ingewikkeld verhaal maar we hebben ervan genoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten